poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1656 .



Agonie ori stomatologie?
proză [ ]
un NU hotarat "agramaticalitatilor"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [crigri ]

2005-10-06  |     | 



Zilele trecute mă întreba o colegă dacă nu știu unde ar putea găsi literatură românească publicată pe internet, pentru fetița ei care începuse la școală “analiza literară”. M-am repezit să-i spun de Agonia, m-am oferit și să o inițiez în tainele căutării, dar apoi m-a apucat amocul. De ce?

Pentru că mi-am dat seama ca i-am făcut cunoștință cu un „teren minat”. Dacă al ei copil intră la noi pe site și se mai și plimbă prin el, tare mă tem că o să aibă o educație deformată, din pricina deselor greșeli gramaticale care se fac de către cei pe care ea i-ar putea considera referințe.

Acum, gândiți-vă și voi, dacă în cărțile pe care le citeați în copilărie s-ar fi făcut la fel de multe greșeli, cum ați fi ajuns astăzi? Ar mai fi râs cineva de incultură? Ar mai fi ajuns alții celebri pentru ea? Ar mai fi avut cultura și educația vreo valoare? Nu vreau să transmit un mesaj catastrofic, spun doar că, dacă tot ne ocupăm – chiar și numai în timpul liber – de cuvinte, să o facem așa cum se cuvine, măcar noi. Altfel, mai bine ne apucăm de transpus stomatologia pe note muzicale.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!