poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2150 .



Cartea
proză [ ]
fragment

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [L.I.Muresan ]

2015-05-01  |     | 



Avertisment. Acesta e un joc. Ființele minuscule sînt doar personaje virtuale. Dacă privim într-o anumită direcție vedem o singură pagină a lumii virtuale. Celelalte pagini sînt libere pentru noi. Întorcînd privirea, o altă pagină se deschide, de fapt o lume nouă, cu personajele ei. Și asta nu e tot. Programul ne impulsionează să credem, să dorim, să devenim. Vedem copiii tot mai bine antrenați jocului din care facem parte, ne minunăm de abilitățile pe care le au și pe care noi nu le aveam la vîrsta aceea. Simplu. Jucătorul a trecut la un alt nivel. Timpul pare că se scurge mai repede. Simplu. Jucătorul a devenit mai experimentat. Vedem catastrofe întîmplîndu-se în diferite părți ale lumii. Simplu. Jucătorul și-a epuizat resursele, sau s-a concentrat pe o altă zonă a jocului. Interesant ce se va întîmpla cînd jucătorul, plictisit poate, va renunța definitiv la joc. E suficient să îl abandoneze o scurtă perioadă de timp, așa cum s-a întîmplat în cretacic, iar ființele mici să nu poată face față cerințelor neavînd resurse suficiente. Așa cum au dispărut dinozaurii, dintr-o simplă imprudență, așa am putea și noi dispărea. S-ar putea ca jucătorul să lase intenționat micile ființe să se descurce singure, doar ca pură distracție, sau intenționat să le epuizeze resursele tot ca amuzament.

Cu siguranță va veni și acel game over. Cu siguranță jucătorul va închide definitiv camera virtuală. Sau va termina ultimul nivel, fericit. Totul stă într-un buton pe care propun să îl numim reset.

Mă fascinează mulțimea lumilor virtuale, mulțimea jucătorilor. Dar dacă e un singur jucător? Dacă e un jucător plictisit care rulează program după program, din ce în ce mai nefericit? Și iată, îmi îndrept privirea în altă parte. Minunat dulapul de haine din colț, minunată harta atîrnată pe perete. Privesc spre stînga, apoi spre dreapta, revin repede cu privirea spre stînga pentru a surprinde schimbarea. Nu, totul e la fel. Doar păianjenul din colț a început să se miște pe plasă. Da, aceasta e cu adevărat realitarea. Da, cartea se adresează ființelor importante, celor ce se vor mîntui. Avertismenul acesta nu are sens. Creșteți și vă înmulțiți, ființelor minuscule, căci a voastră este împărăția pe care v-o pregătesc.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!