poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 801 .



Luați gheara de pe bogățiile popoarelor, ticăloșilor!
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viplo ]

2012-05-05  |     | 



Trăim într-o lume a sărăciei și a sclaviei. Da, o sclavie mascată.
Această planetă a fost creată extrem de inteligent, astfel încât fiecare zonă populată să ofere locuitorilor ei resurse care să le asigure traiul omenesc. Unii au cereale și animale, alții au sare, alții petrol, alții diamante, gaze naturale, lemn, minereuri etc. Nu există popor pe acest pământ care să nu fi fost dăruit cu resurse naturale care, prin exploatare proprie sau prin schimbul cu alte produse, să nu asigure o viață îndestulătoare tuturor cetățenilor săi. Aparținând prin naștere sau prin adopție unei nații, fiecare om are dreptul natural la acele resurse.
Pe vremea triburilor, așa-zis primitive, dacă un alt trib atenta la bogățiile tale îl pedepseai cu război. Dacă unul de-al tău, prin absurd, trăda secretul resurselor, îl condamnai la moarte, fără discuție. În niciun caz nu ar fi făcut conducătorii triburilor așa ceva.
Ai noștri, în ultimele două decenii, au vândut tot: fabrici, aur, petrol, gaze, electricitate, telecomunicații, apa. Până și apa au vândut-o, ticăloșii!
Cetățeanul, stăpân de drept prin naștere și apartenență a unei nații, a devenit sclavul unor, cel mai adesea venetici, străini de acest pământ și de orice sentiment uman și, în loc să se bucure de acest minunat și scurt dar care i s-a dat, viața, trage ca boul în jug pentru a-și plăti locuința, hrana, încălzirea, mijloacele de deplasare și alte mii de taxe inventate pentru a-l face sclav. Preocuparea omului trebuie să fie numai cum să muncească mai mult pentru a-și putea plăti existența. Dacă este scos pentru o lună de zile din circuitul muncii, devine sclav cu acte în regulă. Se vinde băncilor sau își vinde locuința, dacă are norocul să-i aparțină.
Toate aceste mari corporații care au preluat resursele și mijloacele de trai ale popoarelor sunt noii stăpâni de sclavi ai omenirii, iar oamenii politici care le-au vândut sunt trădători ordinari. Și unii și alții trebuie să fie înlăturați pentru ca oamenii, popoarele, să-și recapete dreptul la viață. Toate popoarele trebuie să alunge din țările lor aceste căpușe, să umple închisorile cu toți cei care și-au vândut țara și cetățenii și să-și exploateze singuri resursele naturale. Să facă schimburi cinstite de mărfuri cu alte popoare, așa cum a fost lăsat din totdeauna pe acest pământ și să-și trăiască în liniște și bucurie viețile, nu cu disperata frică de a nu deveni mâine și mai sclav decât este astăzi.
Luați gheara de pe viețile popoarelor, ticăloșilor!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!