poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1055 .



Uzurpare...
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dafinul ]

2012-02-06  |     | 



Într-un târziu m-am privit în oglindă.Și pe dată ce m-am zărit, îngrozit, am dorit să fiu altul... Cum habar nu aveam cine anume... în momentul acela, din senin, a început Apocalipsa. Exact așa cum a prezis-o Ioan! Eram ultimul om de pe pământ și fugeam, fugeam cu mine însumi îmbrăcat într-o cămașă de forță întins pe un cărucior de spital.
Deodată se aude, adresându-mi-se, o voce care venea de pretutindeni. „De ce mai fugi nebunule?” Nedumerit, privesc în sus către zeu și îi răspund contrariat. “Ca să salvez planeta, Doamne!” „De cine, nebunule?” „Cum de cine... De profeția Ta și de Tine, Doamne.”„Mă rog... Dar nu ești decât un pumn de țărână, crezi că e de ajuns?”
M-am privit atent... și am decis că eram destul. Trebuia doar să mă rotunjesc un pic între palme ca o elipsă și să mă rostesc. Doar așa începuse Facerea... I-am aruncat o privire piezișă, da mi-am văzut de drum și nu i-am mai răspuns. Însă vocea care venea de pretutindeni se auzi din nou. „Și încotro fugi tu așa?” I-am răspuns pe un ton, un pic, răstit, „Mă întorc în Rai!” M-am cutremurat auzindu-mă, vocea mea răsunase străin și devastator ca un big bang. “Nu ai zis Tu că: „Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor va fi împărăția cerului"?


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!