poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1563 .



Sacrificarea unui porc
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2011-12-21  |     | 



În ograda lui Bobârnac erau 7 găini, 7 rațe, un porc pe nume Ghiță și două scroafe numite Vița și Mara. Era armonie între viețuitoarele lui Bobârnac și totul mergea ca pe roate. Porcul Ghiță le ținea mereu câte o cuvântare celor două partenere de cocină. El le spunea:
-Eu sunt un porc și am mult elan. Am să vă expun în fața voastră, un proiect de durată și un plan, azi este ziua mea cea norocoasă. Îl expun pe loc, aici, chiar de nu este liniște deloc. Este un proiect excepțional, nu mai faceți gălăgie în bloc. Porcii dacă sunt de calitate, ei trec toate necazurile cu brio. Visele mele sunt mărețe, nepătate, pot oricând să vă zic și adio. Prezența mea în ogradă este una renumită. Sunt un porc de carne bună, fac parte cum s-ar spune dintr-o elită. Niciodată la mine în cocină nu plouă, nu tună. Vom face petiția orătănilor nemulțumite și neprotejate. O trimitem urgent la drepturile viețuitoarelor de la Haga. O să cadeți urgent toți pe spate. Eliminăm TV-aul din ograda lui Bobârnac și chiar șpaga.
Scroafa Vița:
-Ai un plan cam pacifist, măi, tu ăsta cel fudul. Uneori ești mult prea trist, alteori tu ești un COOL. Dai cu al tău rât în dreapta, în stânga. chiar și aiurea. Faci în ogradă multe erori, îmi crapă în mine fierea. Acum, mâine și în viitor, porcul tot sacrificat va rămâne. Carnea ta este iubită de acest popor, poți să te rogi la icoane până mâine.
Scroafa Mara:
-Eu știu care îmi este viitorul, de aceea nici nu mă sinchisesc. Acum îmi hrănesc odoarele, puiuții, porcușorul, când îmi vine sorocul, sunt pregătită să zâmbesc. Vă ignor că sunteți niște naivi. Drumul vostrul este stabilit de Bobârnac. Oamenii sunt născuți să fie cu noi niște parșivi, când vine ziua fatală nu am nici un trac. Sunt o scroafă care nu poate lupta la infinit mai ales pentru ale ei odoare. Asta pe lume nouă ni s-a ursit, să fim trecători prin viață fără a avea o onoare.
Bobârnac apăru cu un cuțit mare în mână și spuse:
-Voi sunteți crescuți pentru tăiere, asta nu este clar în căpățâna voastră. Eu nu am în suflet nici o durere, guițați și îmi faceți ziua mai proastă. Este scris în ceaslovurile vechi tradiția cu voi sacrificați și atât.
O să mănânc șorici de la urechi, cu palincă o să vă stropesc pe rât.
Porcul Ghiță care era un porc de caracter îi spuse lui Bobârnac dorința ca el să fie sacrificat. Nevestele lui Vița și cu Mara aveau porcușori de hrănit și cel mai elegant era ca el să fie sacrificat.
Ultimele gânduri ale lui Ghiță au fost:
-Nu poți da socoteală decât în fața lui Dumnezeu. Am făcut cu Moartea acum învoiala, să fiu puternic, să fiu precum un leu. Acestea sunt sensurile crude ale vieții, aici la noi în ogradă, pe pământ. Sufletul meu va fi reîncarnat în zorii dimineții, pe planeta noastră nimic nu mai este sfânt.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!