poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1364 .



Tânarul aspirant
proză [ ]
proza scurtă

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cazacuPaul ]

2010-10-28  |     | 



.......Trăia-n un sătuc îndepartat, numit VamDus de vreo cinci ani, un tînar pe care mama sa, mai în glumă, mai în serios, îl numea: Biet Amărât Servitor Elev, căci, după cum v-ați dat bine zeama,...ăăă,... pardon, seama, acesta, tânarul aderase la partidul Orbii Care Te Călăuzesc, pentru că așa erau timpurile de atunci, fiecare adolescent trebuia să dea dovadă de maturitatea de a face lucrurile să meargă pe făgașul lor, adică, cu alte cuvinte bine...pentru ei!
Pentru tânar acest partid era cel mai bun, deoarece este...la putere, adică, era cel mai bine vazut, de alții, căci pe el însăși nu se putea vedea, caci, era condus de Sef Orb care reușe să zarească doar puțin, cam la un metru de el, și de aceia tot ce zărea, lua acasă la el, pentru a putea să indentifice, mai târziu!
Și credeți-mă, că la el la domiciliu era ca la români la bazar, aveai de toate, atât de multe, de parcă avea o țară inclusă într-o casă! Paradoxal, nu?
Odată, când facea curat tânarul , căruia mama sa îi spunea acu` Barbat Aspirant Servitor Elev, găsise în camera lui Șef Orb, chiar și o tânară, mult mai mică decât el, care parea uitată acolo de cine stie cât timp.
--Cum te numești fată dragă. o întrebă tânarul care pe atunci era un elev sârguincios care avea vederi idealiste și....era taaare bun în sufletu-i de copil intrat în adolescență!
--Nu mai țin minte cum mă numesc, știu doar că stau de mult timp aici,cred că de vreo 19 ani și...
-- Uau, de 19 ani, dar...pari mult mai mică decât mine!
-- Adevarat, dar sunt nedezvoltată. deoarece dacă sunt ținută închisă hibernez, iar timpul nu mai trece peste mine, rămânând aici, voi avea vârsta la care am fost...încatușată!
--E tare chestia asta, dar, esti singură, nu ai familie, parinți?
--Cum să nu am, dar surorile mele sunt toate duse În Europa, căci pe acolo e mai bine, iar ele fiind mult mai în etate decât mine, au prins..alte timpuri.Iar mama mea m-a dat acestui stăpân pe care-l am acum și care a mințit că îmi va da o casă mare, cu o curte uriașă, ce mai, cât o țară de mare în care să mă plimb mândra și să îmi arăt farmecul peste tot!
Tânarul auzi un zgomot spre intrare, așa că nu mai avu timp sa vorbeasca prea multe.
--Elibereaza-ma de aici, îi spusese tânara, care se vedea că se întristase văzând că tânarul se îndreaptă spre ușă, ași putea, totuși să îți spun cum mă numesc, dar...nu pot să îmi deschid medalionul.Poți să o faci cu mine, mă ajuți? dureaza, doar o secundă, singură, nu pot, am nevoie de mâna unui Călăuzitor!
--Nu pot, voi fi prins de Sef Orb, sau de una din slugi, și voi fi pedepsit!
--Făra sacrificiu, nu vei putea niciodată să obții ce îți doresti.Trebuie să fii mereu dispus să îți sacrifici bunurile, familia, prietenii pentru ideal!
--Plec, nu mai pot să stau, spuse tânarul care ieșind închisese ușa care automat se blocă în urmă pentru încă 20 ani!
--Pacat că nu m-a eliberat, deja îmi amintisem cum mă numesc. Numele meu este Democrația!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!