poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5049 .



Să trăiți!
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Cafe ]

2010-10-23  |     | 



Stimate domnule Comandant,

Subsemnatul SGV-ist Corcoduș Fănel, din UM megieșă, cu domiciliu flotant la o vară de-al doilea de pe tatăl de-al treilea, cât m-o mai ține și flotatul ăsta, că, vorba vară-mii, frate, frate, da’ și flotările-s pe bani, vere, vă rog să binevoiți a-mi aproba transferul la Unitatea Dumneavoastră Doi și-un sfert, care dacă mi-l aprobați mă pot transfera rapid prin gardul unității, că tot are-o gaură-n fund. Deși eu n-am apucături perverse, ci numai apucături, care îmi vin de la pandalii, pandaliile vin de la criză, iar criza, vă spun eu, că știu, vine de la americani. Ãștia, din păcate, nu știu de unde dracu vin, că bunicu’ i-a așteptat pân’ a dat ortu popii, și ei tot n-ajunseseră!
Revenind de unde am plecat deja, v-am scris și-o cerere prin mail, știindu-vă permanent c-un ochi pe corespondența noastră, încât m-am gândit c-așa o să vă sară mai repede-n el, eu neavând nicio vină, decât căsuță de e-mail.
Menționez, totodată, că sunt în permanență bine informat, sau contrainformat, funcție din care parte mă bat în cap informațiile. E drept că și soarele mă mai bate-n cap uneori, de mi le șterge pe toate, da’ cred că asta nu se pune.
Domnule Comandant, îmi permit să mai menționez și că sunt apt psihologic, deoarece eu nu mă enervez decât foarte rar, da’ bine! De exemplu, ultima oară, când m-a scos din sărite o mină, de-mi venea s-o calc în picioare, eu fiind un bun genist, adică expert în mine dar și-n alții, spre deosebire de alții care nu-s experți nici măcar în ei, darămite în mine! Da’ m-am abținut și nu mi-am dat drumul decât la gură, știind ca mina-i de natură anorganică și deci, necuvântătoare, că doar nu-s prost să nu știu atâta lucru, da-n schimb nu știu de ce m-au băgat cinci zile la arest, motiv pentru care aș dori să mă transfer cât mai repede și mai aproape de dumneavoastră.
Drept pentru care m-am gândit că v-aș putea fi foarte necesar, locuind într-o țară plină de bombe ordinare, alea sexi fiind din ce în ce mai rare, c-au tăiat-o la turci, precum și turcii au tăiat mai toate combinatele achiziționate de la noi de le-au dat la fier vechi, încât acum aspectul este reciproc valabil, turcii fiind speriați de bombe, noi fiind speriați de turci, chit că nu mai avem combinate, ci numai combinați și combinații.
Domnule Comandant, îmi permit să-mi închei cererea, urându-vă ( nu pe dumneavoastră, ci pe fostul!) să ajungeți suprem și tot de astfel de onoruri s-aveți parte!


SGV-ist Corcoduș Fănel 23 oct. 2010

Domnului Comandant al Unității Doi și-un sfert

p.s. Dea Dumnezeu să devină cât mai curând Trei și-oleacă! Că pun și eu umărul!
Să trăiți!
C.F.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!