poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2130 .



Secretul Anei
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vvfaur ]

2010-08-29  |     | 



A tras o linie abia vizibilă cu briceagul pe veranda din lemn, o urmă care nu avea nimic special pentru un ochi neavizat, pierzîndu-se printre celelalte urme de cari. A intrat pînă în camera mare ca să vadă de Tania, sora ei de nouă ani, și a gasit-o dormind, gemînd ușor și mișcîndu-și unul dintre picioare de parcă ar fi vrut să scape de ceva, o insectă invizibilă care nu-i dădea pace. A ieșit și s-a așezat ghemuită pe prag. Știa, sau mai degrabă intuia ceea ce avea să se întîmple. Gînduri violente proiectate pe cerul capului, și imagini vîscoase în care plutea odată cu respirația. Era toată un spasm, era toată durere în stare pură. Și acolo, cumva pe nesimțite, și-a făcut loc și plăcerea, o plăcere plină de răutate, o plăcere plină de răzbunare și moarte.
Nu-și mai amintea exact cînd el a ajuns acasă. În seara aceea nici măcar n-a mai plîns, n-a mai bocit, nu s-a zbătut deloc. Îl știe doar cu pălăria într-o rînă, aproape căzută de pe cap, fața roșie și rictusul care emana mirosul fetid de carne macerată în alcool. A simțit o durere rece a țesuturilor și apoi un val de plăcere care o ducea spre inconștiență, spre liniște. Deși nu protesta, el a lovit-o cu palma și i-a spus ce-i spunea de fiecare dată: eu te-am făcut, eu te omor, curvă.
Acum se făcuse dimineață, și auzea găinile făcînd un zgomot nerăbdător prin cotețe, soarele palid de septembrie invada grădina. Începea o nouă zi.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!