poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2298 .



Filipisme de modă nouă în noul univers al scurtisimelor
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2010-05-20  |     | 



Înnoirea și schimbarea schimbărilor

Orice produs: manufacturier, industrial, de tehnologie avansată este unul pasager, care are o durată de funcționare așa numită de serviciu și care expiră într-un timp dat.
Tot așa, oamenii, politica, doctrinele, filozofiile, curentele în arte, în maniere, principii, năravuri și moravuri, sunt ca moda: unul vine, altul pleacă.
Politica nu face nici o excepție din această simfonie a schimbării.
De aceea filozofii au numit-o schimbarea schimbărilor, care este motorul tuturor înnoirilor în natură, în viață, în societate.

Politica ciocului mic ( o modă pasageră)

Omul are multe feluri de a spune nu, dar cel mai rafinat și mai strategic ete acela de a nu-l rosti, de a-l ocoli, de a face ciocul mic, până la momentul și timpul când vine și moda ciocului mare.
Și asta e tot una dintre traiectoriile schimbării.

Farmecul căderii

Căderea din genunchi, sau din picioare, la sol, nu-i deloc interesantă, nu emoționează pe nimeni, pe când o cădere de la mare înălțime intră în vizorul tuturora și are uneori măreția pozitivă sau negativă a unei cascade cu fascinația ei.

Emoția și prețul ei

Emoția este un permanent izvor, un precursor al inspirației și creației, ea este tezaurul comorilor spirituale trecute, prezente sau viitoare.

Discrepanțele între contraste și catastrofe

Dacă ele(contrastele)dau armonia, echilibrul și farmecul creației în natură, catastrofele n-au această menire, dar paradoxal reglează dezechilibrele în universul interplanetar.

Cucerește întâi capul

În orice luptă directă, subterană, strategică sau bărbătească, cucerește mai întâi capul, restul vine de la sine fără sacrificii.

Moștenirea creației

Dacă ești steril în creație, în societate, în progres, etc., și nu lași nimic în urma ta, nu te aștepta ca cineva să te divinizeze numai pentru puterea temporară în care n-ai avut nici un merit decât interesele tale.

La ce bun

Dacă omul trăiește o singură viață și nu ia cu el nimic, la ce bun toate uriașele bogății, când unii oameni cunosc urgia, suferința, nefericirea, cauze pentru care n-ai să te bucuri niciodată de venerație în timpul vieții sau după moarte.

Tot ce-i bun, nu-i mult și tot ce-i mult, nu-i bun.

În această relație bivalentă, important este tot ce-i bun și care este puțin, iar acest puțin trebuie prețuit ca orice comoară rarisimă.

Scenariile și scenaritele

Unii fac scenarii, alții fac scenarite; aș vrea să se-nțeleagă că nu este același lucru. Unii au meritele creației, alții disprețul contemporanilor.

Fericirea
Nu se obține niciodată gratis și niciodată fără suferință.

Trăind între lupi
Trăind între lupi trebuie să urli cu ei și ca ei, că altfel te sfâșie.

Trăirile cugetătorului

Pentru un cugetător de adâncime este mai important nu ce minte impostorul, ci mai ales ce trece sub tăcere.

Politica
Este arta de a face din minciună-adevăr, iar din politician-actor, sau uneori și un asasin.

Disprețul
Sunt și genii care trebuie să suporte disprețul ignoranților, prin neputința acestora de a le înțelege țintele , nuanțele, frământările.

Disperarea
Cetățenii care ajung în pragul disperării, care mor de foame, de boli și de alte suferințe majore, n-au de ales altceva decât să-și devoreze conducătorii( după Bogdan Hossu)

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!