poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1549 .



E prea mult pentru mine
proză [ ]
momente din viata

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Oanara ]

2010-04-30  |     | 



Sunt momente in viata in care simtim ca ne fuge pamantul de sub picioare, cand intreg universul se destrama si ne simtim siguri si straini levitand parca intre doua lumi, rupti de lume, dezradacinati.
Sunt momente in viata in care te simti copilul nimanui, abandonat in lume.
Cu toti traim la un moment dat asemenea momente si cateodata din slabiciune spunem: :E prea mult pentru mine...
Insa
In primul rand trebuie sa stim ca aceste sentimente de dezradacinare sunt trecatoare, ca nu este totul chiar asa negru cum pare si ca rezolvarea sta intotdeuna in ..noi.

Este vorba de cum percepem viata la momentul respectiv este alegerea noastra: ne afundam in negura sau scoatem capul afara.
Pentru ca viata inegurata este doar perceptia noastra si daca ne tot plangem de mila nu facem decat sa ne afundam in ea.
Ce putem face?Putem face sa ne cresca din nou radacinile, gasind puterea si lumina din noi,facand lucrurile care ne fac placerea, mutand mobila prin casa si bucurandu-ne de mica schimbare, cantand, incercand sa ne bucuram, pana la urma suntem ce gandim , suntem ce facem din noi.

Daca ne repetam la infinit : nu sunt bun/buna de nimic , chiar asa o sa ajungem sa fim..buni de nimic, depersonalizati, fara incredere;
insa daca repetam:stiu cine sunt stiu ca o sa trec peste asta, o sa fie bine, sunt puternic/puternica in timp vin si rezultatele.

Poate suna banal, dar cred ca fiecaruia i s-a intamplat sa fie trist, ca apoi sa auda ceva amuzat si brusc sa rada..Ce spune asta?ca nu am schimbat altceva decat modul de a gandii: in loc sa gandim trist am gandit vesel, e simplu.

Bineinteles nimic nu se intampla peste noapte, insa daca vrem cu adevarat, daca luptam prin puterea proprie reusim sa alungam negura tristetii si sa vedem iarasi soarele cum incalzeste cu razele-i datatoare de viata lumea si sufletul nostru.
Doar de noi depinde sa fim fericiti, de noi nu trebuie sa asteptam asta de la altcineva, pentru ca nimeni nu stie cum este sa fii tu, mai bine ca tine, cunoaste-te si iubeste-te in primul rand pe tine.
Ai grija de tine in primul rand tu si viata o sa se schimbe in bine.Pentru ca gandurile negative atrag lucruri negative iar cele pozitive atrag "viata", dezvaluindu-i frumusetea si facandu-te sa simti din plin , bucuria de a trai.Puterea este in noi si suntem ceea ce facem din noi.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!