poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1262 .



Magazine de zâmbete
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [acesta ]

2010-04-25  |     | 



Magazine de zâmbete



Ar trebui căutați niște oameni cu adevărat fericiți sau, dacă sunt de negăsit să se aleagă dintre cei îndopați de către alții cu fericire, care să fie puși să zâmbească. Cu acordul lor le-ar fi dezlipite zâmbetele de pe buze și puse la vânzare în magazine de specialitate. Astfel, anumiți oameni ar veni în aceste magazine și ar cumpăra surâsurile potrivite pentru buzele lor chircite de atâtea cuvinte expulzate fără măduvă. Dar poate, ceea ce le strepezește buzele este chiar măduva care, parcă având conștiință, nu vrea să iasă, ca și cum se păstrează pentru vremuri mai bune.
Zâmbetele oamenilor fericiți ar trebui cumpărate pentru că de pe ceilalți alunecă acea fericire la care mă gândesc eu. Deoarece aceștia din urmă sunt niște mașini care merg pe bază de ulei roșu-îmbogățit, mașini de zâmbit strâmb, mașini de privit în viitor (spre propriul viitor) prin niște ochi cu stăluciri de mucegai.
Deși avocat al diavolului, totuși nu mai se pare nimic mai potrivit decât niște surâsuri supte de vlagă, de o răceală inumană, când buzate, când ochioase, pe niște afișiere de tablă, încovoiate de greutatea violențelor sexuale (unele sado-masochiste) dintre promisiunile scrise ale atâtora care încep lupta prin războiul cu adevărat rece purtat pe un teren metalifer, de unde se înalță o vegetație de gesturi luxuriante.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!