poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2995 .



Mozaic cu spermă și hadroni
proză [ ]
18 februarie 2009-pagini de Jurnal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nanu ]

2010-02-17  |     | 





Noutăți din lumea largă și de acasă!

După cum informează Fun Reports se fură spermă!!! Nu este glumă. Cucoana Sharon Irons a păstrat ca amintire în guriță, la sfârșitul unei partide de sex oral, lichidul seminal al iubitului Richard Philips, după care a utilizat materialul pentru a rămâne însărcinată. Și ca treaba să fie dusă până la capăt a intentat proces de paternitate fostului donator involuntar, care a fost obligat să plătească o pensie de 800 de dolari pe lună. Bravo coniță, da știu că ți-a mers bibilica. Băieți nu-i de glumă, utilizați colectorul de spermă cu moț, nu mai dați cu marfa de asvârlita, s-ar putea să ne coste.

La Stockholm a început un proces ciudat, numit de acuzați Spectrial, împotriva piraților digitali posesori ai siteului The Pirate Bay. Trackerul, vizitat de milioane de netateni are succes datorită ideii de liberalizare a copyrithului ceva de genul licențierii deschise a produselor media, fără restricții de copiere și răspândire în rețea. S-ar putea ca efectele să fie colosale în industria shobizului, nu numai în Suedia, ci și aiurea pe piața libera a Planetei. Mă simt un dinozaurian rătăcit în era digitală când citesc că Peter Sunde este primul hominid din istorie care în calitate de inculpat a folosit Twitter-ul în sala de judecată. Ochii pe Veneția nordului, simt că se coace ceva, ,,amazinig for the future,,.

Japonezii au identificat în lobul frontal, sectorul în care se nasc sentimentele de gelozie, același în care sunt proiectate și senzațiile de durere. Hidehiko Takahashi, coordonatorul studiului conchide: este interesant faptul că aceeași zonă din creier care detectează durerea fizică este asociată și cu suferința mentală. S-a elucidat astfel și misterul morții caprei vecinului. Există o legătură direct proporțională între gelozie și sentimentul de satisfacție în fața necazului altuia. Tratamentul cine îl prescrie ?

Concurență acerbă în domeniul fizicii. Americanii de la Fermilab au o stimă de sine foarte ridicată și se bat cu pumnul în torace, concomitent cu afirmația directorului Pier Oddone care ne face curioși: acum avem o mare șansă, de a vedea urme ale bosonului Higgs înainte ca LHC să facă asta.
LHC este un accelerator de particule european, o instalație supercostisitoare plasată într-un tunel circulara cu circumferința de 27 km și adâncimi cuprinse între 50 și 175 de metri, proptit lângă Geneva. În 2008 acceleratorul a fost pus în funcțiune într-un experiment ce a încercat să reconstituie condițiile care au existat la o fracțiune de secundă după Big Bang( kilometrul 0 al nașterii Universului). Experții au sperat să demonstreze existența bosonului Higgs sau particula lui Dumnezeu prin care se poate explica de ce are materia masă ceea ce îi permite să se modeleze în stele, plante și oameni. Ghinion, LHC a avut ceva probleme și americanii se bucură în speranța că vor recupera timpul pierdut. Nu cunosc proverbul cu ulciorul: au impresia că dacă au ajuns pe Lună după ce sovieticii fuseseră primii care gagarizaseră Cosmosul, vor putea și acum să pipăie particula teoretizată de profesorul Higgs de la Universitatea din Edinburgh, exclamând înaintea europenilor: am depistat particula, Dumnezeu există!
Când Max Plank a descoperit cuanta și a realizat că el, un catolic fervent, a aruncat sămânța iluzorie a cunoașterii depline, detronându-l pe Dumnezeu, a devenit foarte trist. Fizica cuantică a bulversat viziunea mecanicistă despre materie și Univers, și la un moment dat fizicienii secolului XX au crezut că pot vocaliza, Evrika! Dar deziluzie, s-au blocat în fața unui zid al neputinței, zidul cuantic situat cam la 15 secunde de Big Bang. Bosonul Higgs teoretizat în 1964 poate fi depistat doar la energii foarte mari, similare celor existente imediat după explozia primară a punctului supradens care a revărsat infinit Universul, energii ce pot fi obținute în aceeleratoarele de particule. Neputincioși, fizicienii au încercat să –l impresioneze pe Dumnezeu și au denumit bosonul lui Higgs particula lui Dumnezeu. Nici o șansă. Este superb să lupți pe tărâmul cunoașterii, dar există totuși o limită.
Oameni buni Dumnezeu există , dar nu trebuie să-l pipăi ca să te convingi , ci trebuie să-l simți ! Sunt sceptic. Materializarea bosonului poate se va face cândva dar depistarea particulei lui Dumnezeu niciodată, fiindcă Dumnezeu este cuvânt, spirit creator și nu accelerator ambulant de hadroni. Măi dragă fizicieni, cred că vă cam jucați cu focul!
Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac !

Bursa de Valori București e pe moarte. Indicii Bet și Bet-C au pierdut de la începutul anului 35 % ajungând la cotațiile din actombrie 2003. SIF-urile au pierdut de asemenea 32%, odihnindu-se prematur pe pragul cotației din februarie 2002. O fi criza asta dată dracului, dar și smiorcăiala și bâlbele Guvernului care nici până azi nu a reușit să treacă prin Parlament bugetul ne-au decapitat. Gogomanii ăștia habar nu au ce înseamnă imagine. O fi nasol dar mie nu mi se pare dracul atât de negru. Incompetența boc(ciilor) este crasă. Nu sunt bani dar fiecare parlamentar are 70 000 de euro la dispoziție în colegiu, pe care îi va împărți adulatorilor desigur, ,,după cum va vrea mușchii lui,,. Amendamente la buget: bani pt o grădiniță la Flămânzi, o privată la Cucuieți și un iconostas la Maglavit. Frați parlamentari români, aveți febră? Oare asta este treaba voastră? Alo, alo parcă era cineva deunăzi cu descentralizarea în gură. Dacă asta vă este misia, renunț, nu mai vreau.
La revedere !

World Records Academy a omologat Luceafărul eminescian, ca fiind cel mai lung poem de dragoste din lume, 98 de strofe. Eminescu alături de recordurile Nadiei Comăneci, Cleopatrei Stratan, balmoșul de Alba, bulzul de Covasna și meciul prelungit de baschet de la Sibiu.
Oare și- a găsit nemuritorul Hyperion menirea ? altă lume , altă scenă , altă piesă și ceva rating dragul nostru Emin!


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!