poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1933 .



Despre sex, mai altfel...
proză [ ]
13 februarie 2009 - pagini de Jurnal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nanu ]

2010-02-13  |     | 



Pe forumul iDieta.ro o temă incitantă: despre sex la oameni, mai altfel. C. M. nu este de acord cu implicarea religiei în probleme de sex și compară filmele porno cu sportul, atitudine ce riscă să se transmită tinerilor fără experiență, rătăciți în labirintul iubirii.
M. îi răspunde printr-un minieseu instructiv. Insist asupra temei deoarce nu puțini sunt tinerii care în abordarea inefabilei iubiri (ce în formă paroxistică, ca împlinire totală, implică și actul sexual), confundă normalul cu anormalul, adică confundă exibiționismul sexual cu dragostea.
Citez :
,,Sexul nu este sport, și cu atât mai puțin, sport de performanță. Cei mai mulți dintre noi percepem sexul strict ca pe o necesitate fiziologică, ceea ce până la un punct și este. Sexul trebuie însă considerat doar în contextul dragostei. A face dragoste nu înseamnă a face doar sex. Actul de iubire dintre doi parteneri este de fapt un proces de cunoaștere și explorare reciprocă a celor doi parteneri la un nivel foarte profund, atît la nivel psihic (mental și emoțional) cât și la nivel fizic. În ultimii zeci de ani, noi occedentalii, am reușit să vulgarizăm dragostea și sexul. Cel mai mult am vulgarizat și mercantilizat conceptul de tantra yoga. S-au tipărit o grămadă de cărți care încearcă să explice cum că dacă practici tantra yoga vei obține performanțe sexuale. În primul rând că tantra yoga cu tehnicile ei a fost concepută tocmai pentru cunoașterea și explorarea reciprocă, a fost concepută pentru a trezi în parteneri noi senzații și sentimente, pentru a îmbogăți emoțional relația de iubire și nu pentru performanța sexuală. Actul de iubire dintre doi parteneri este unul sacru iar noi am reușit să desacralizăm și să vulgarizăm acest act.
Încetul cu încetul renunțăm și la cuvintele și conceptele corecte care definesc relația dintre un bărbat și o femeie. De multă vreme nu se mai folosește expresia relații intime ci aceea de sex. Expresia relație intimă mi se pare mult mai potrivită decât oricare alta atunci când este vorba de actul de iubire dintre doi oameni. A avea o relație intimă cu cineva înseamnă a-l cunoaște foarte bine, la un nivel profund și nu doar a face sex. Dacă atunci când faceți dragoste simțiți dorința arzătoare de a deveni una cu persoana iubită, de a vă unii ființa cu a lui, atunci sunteți pe calea cea bună,,.

Nu știu ce ar spune Freud, părintele psihanalizei despre această abordare, dar subscriu că actul sexual ca împlinire supremă a iubirii, ca mediator între sentiment și necesitate fiziologică presupune implicare și colaborare mental-emoțională profundă, fair play fizic și respect interuman. În afara implicării emoționale profunde, actul sexual rămâne un simplu act animalic, un sport al dezumanizarii personale și al umilirii partenerului. Suntem tentați și nu de puține ori să îi comparăm pe unii semeni care își exacerbează instinctele primare cu animalele. Eroare. Animalele practică actul sexual nu ca pe un sport sau o necesitate curentă, ci doar ca o datorie, pentru procreere și perpetuare a speciei. Masculii unor specii neumane ale regnului animal, în multe situații își asumă alături de femelă responsabilitatea creșterii progeniturilor. La oameni se întâmplă însă altfel. Actul sexual este deja mai puțin o datorie și mai mult megalomanie, succesul în arta iubirii contabilizându-se doar prin numărul partenerilor de coit. Ermeticul în ale poeziei, Ion Barbu, era mai puțin ermetic în probleme de sex și se mândrea că își înfipsese mădularul în vreo câteva sute de păsărici. Numărul unor exemple similare la nivelul geniilor sau al personalităților cu pretenții nu este redus.
Cine este adevăratul animal ?
Mediul universitar nu este nici el lipsit de altfel de satiri boșorogiți, pesudopedagogi cu obsesii sexuale morbide, care siluiesc tinere studente, plătind plăcerea lor stupidă și libidinoasă cu examene promovate. Din păcate, puțini sunt cei care suportă consecințe pentru asemnea comportamente primitive și iraționale.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!