poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3242 .



Scrisoare larg deschisă către nepoata mea adoptivă Atropa Belladona-Mătrăguna-Ciumăfaia, membră a Academiei de moși Păstorel Iași
proză [ ]
Atropa și surogatul ei de pisic din poză

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2010-01-18  |     | 



Fata moșului, am două texte și pretexte pentru tine, în care scop, de data asta nu-ți mai merge să mă ocolești, că iacătă ți-am făcut scrisoare larg deschisă.
În primul rând vreau să-ți spun că tu ești privilegiată față de mine, că scrii la Academia Agonia.net , mai scrii la Academia de moși a voastră din Iași și dacă-ți bag eu o pilă, poți să scrii și la noi, la Trustul de presă Flacăra, Academia de moși de la București.
Mai vreau să-ți spun că azi am două texte speciale, unul pentru tine și unul pentru mine, dar care depinde totuși de tine.
1.Primul text se numește: Atropa și surogatul ei de pisic care scoate flăcări pe ochi și măsurile eficiente de a rezista cu surogatul în crizele care sunt și care vor mai veni. Eu am înțeles chițibușul, ești fată cu multă bibilică, vrei să salvezi aparențele, să nu te critice lumea acolo că n-ai animăluțe de casă, că n-ai emoții pentru ele și câte altele.
Pe de altă parte, de-aia zic că ți-ai pus bibilica la treabă, nu-ți iei o mâță cu suflet, că aia costă: hrană, întreținere, doctor și câte altele.
Așa i-ai făcut flăcări false-n ochi, i-ai băgat 2 beculețe mici de 0,05 w, pe care le schimbi rar, mai ales că n-o ții în funcțiune decât când ai tu chef și toane. În rest nu te costă nimic. Și mă opresc aici, răspunde dacă ți-am ghicit intenția de eficiență, gândurile și strategia mondenă.
2. M-am jeluit la tine în calitate de moderator și lider de opinie, să-ți spui și tu părerea ta, care contează, dacă acum la 82 de ani când sunt gata să dau ortu’popii și nu glumesc deloc, merit și eu măcar un surogat de pisic, că de la tine am învățat . Eu cred că merit, pentru că ăștia de la casa de pensii mi-au bărbierit un sfert de pensie 20 de ani datorită coanei Vasilica, coană care mi-a ținut arestată o adeverință în dosar. Mătrăgunuțo, aștept sfatul tău ca să știu ce să fac, că acum deși este criză, ăștia o să-mi restituie diferențele de pensie pe 20 de ani, deci aș merita și eu un pisic chiar adevărat, nu surogat ca al tău cu ochi electrici. Ca o imagine generală, citește "Coana Vasilica" pe pagina mea Agonia.net. Aștept răspuns urgent Mătrăguno!
Al tău bunic care te iubește, Filip Tănase din București( că mai sunt 61 pe internet).

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!