poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1403 .



Vedetă de Teatru Mic
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ralucahelgiu ]

2009-12-15  |     | 




D. A. este o vedetă fabricată în România. Cred că are vreo 50 de ani. Îi place să vorbească cu oamenii pe care nu-i cunoște. De acasă și până la Teatrul Foarte Mic asistă fără să vrea la tot felul de povești cu final neașteptat. Așa a fost învățată la teatru. Asta, când nu e obosită și terminată. Atunci, se sedează cu tot felul de antidepresive. Crede că-i folosesc la ceva.
Pe stradă, unii o salută, o recunosc și îi cer autografe.
De aceea, nu uită niciodată să se macheze. Să-și ascundă ridurile. Și vechile istorii. Prieteni, iubiți, amanți care i-au împrospătat viața pe când era mai tânără… Acum nu știu dacă se mai uită cineva la ea.
Se trezește în fiecare dimineață la ora cinci, adică dis-de-dimineață. Se spală pe față cu apă minerală, adusă de la Valea Dracului. Ea zice c-o întinerește. Apoi, își unge fățuca cu tot felul de smacuri, aduse de prin Franța. Nu vrea să-mi dea multe detalii.
D. își cremuiește fața, gâtul și mâinile cu o crèmă grasă mai mult de 15 minute.
Apoi, își aplică fondul de ten, ca să nu i se mai vadă petele de pe chipul ei rotund. Își pune în valoare ochii verzi-albăstrui, vopsindu-și pleoapele în gri sau negru.
Rimelul și-l trântește cu repeziciune pe genele blonde, firave, subțiri și catifelate. Mai multe straturi de rimel negru o fac să-și deschidă cu greu pleoapele îmbătrânite și prăfuite.
După aceea, își ia pămătuful din cutia neagră, amețindu-l în fardul de obraz roșu închis și-l dă pe obrajii albi ca laptele.
Nu uită să-și dea și pe gât cu fond de ten, tocmai pentru a nu se observa diferența între față și restul…
D. A. nu este altceva decât o vedetă obosită, tristă, plictisită…,așteptând rolul care o mai poate salva de la indiferență. Poate că printre foștii ei amanți regizori, s-o fi găsind vreunul care să o scoată din mizerie. Câți nu așteaptă acest rol.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!