poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2019 .



Partea I-a Apocalipsa hazlie ( \"după Filip Tănase din București\")
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [filipisime ]

2009-11-26  |     | 



Punte între subiecte

Intenționat am menționat “Filip Tănase din București”, întrucât am aflat de pe internet că nu-s singurul Filip Tănase care dă cu condeiul în muze și că mai am confrați în diferite domenii, de aceea n-am vrut să-mi împart apocalipsa cu ei.
Am fost strateg și încă sunt, că n-am început cu replicile la Testamentul jupânului Nicomah pe care am început să-l fac din nou vizitabil atât în biblioteca virtuală în care l-am înscris, cât și în rubrica în care am folosit termenul de părți. De acest personaj este legată atât filmologia care-l privește pe el cât și cele 155 de episoade din scenariul Inimă de țigan și Regina.
Ca să fac apocalipsa mai scurtă am avut grijă de a da în avans cea mai frumoasă piesă artistică din ea care e numită: „Mica mea filozofie-timpul.” Vă rog, chiar vă implor să n-o ocoliți că nici nu știți ce pierdeți. Este scheletul dintr-un organism care nu poate fi mutilat.
Lucrarea fiind una în premieră, fiind ucenici și eu și cititorii, îi rog respectuos să vină cu adnotări pe care eu le numesc mereu adagio și dacă se poate chiar în catrene, care-s piese artistice ce ar putea întregi întreaga lucrare.
Și acum spor la adagio că intru-n subiect.

Simfonia apocalipselor mondene
Puțină teorie a chibritului
Era și normal să-i dau titlul acesta pompos, pentru că în vocabularul înaintașilor noștri de acum mii de ani lipseau: strategiile, traiectoriile și nuanțele, ce s-o mai lungesc, lipseau multe, predomina limbajul sărac și confuz.
Da, dar atunci era o singură apocalipsă globală și nu atâția chițibușari cum sunt eu sau cei care or să urmeze.
În simfonia apocalipselor existente, există o puzderie de sortimente speciale din care ar putea să-mi scape câte ceva și de aceea vă invit pe voi în calitate de coautori să-mi dați o țâră de ajutor ca să iasă o enciclopedie.

Bancherul Microsoft
Enciclopedia sus arătată are la bază o nouă bancă de date pe care am trecut-o direct pe calculator, fapt pentru care am numit-o ca atare cu titlul de mai sus.
Scrierea propriu-zisă îmi ia puțin timp față de strângerea și comprimarea datelor, strângere care înseamnă o artă a conciziei. Este pe cât de migăloasă, pe atât de frumoasă.
La baza acestei enciclopedii am avut următoarele surse de informare:
-Apocalipsa după Ioan, o lucrare bine cunoscută
-Apocalipsa după Dan Mihaiu ediție 1966
-Biblia hazlie ediție 1960 după Leo Taxil
-Biblia pentru credincioși și necredincioși de EM. Iaroslavski, ediție 1960
-Biblia pentru copiii mari, schiță umoristică de Atropa Belladona 2009
–Și biblia după Bulă și alții, o biblie de mine inventată.

Notă specială
În tinerețe am fost ridicat la rangul nobiliar de „marele cârcotaș”, rang pe care sunt gata să-l cedez celui care-l merită dacă-l primește.
Concluzie
M-am oprit în partea a doua numai cu documentarea și fundamentarea cu intenția de a-mi construi lucrarea în vorbe mici și strofe scurte, metodă de a da posibilitatea cititorilor să studieze totul la foc mic.
Fiecare parte care urmează își va avea traiectoriile, țintele și nuanțele ei artistice după cum urmează.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!