poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2170 .



De Shabat, crizantema se dezbracă și face amor
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sucdeportocale ]

2009-11-08  |     | 



David Yankulovici și-a cumpărat un cal. Conducta de apă rece de la marginea orașului s-a spart și în spatele casei a apărut un tobogan. Casa are o fundație și două ferestre: prin una se vede șina de cale ferată, prin cealaltă se vede un bec aprins. În grădină se mai află un copac în care atârnă o cămașă pătată de cireșe, o lună de plastic și un castravete.
Pe trotuarul pe care pășește Yankulovici cu calul lui e un chiștoc de țigară care privește la soare. El poartă un papion dislexic și un monoclu grizonat, o povară deloc grea pentru tânărul chiștoc care privește la soare. O mașină cu claxon bea o sticlă de Cola și discută ceva cu o vitrină cu capul spart. Pe trotuar picură un semafor, o anvelopă și o crizantemă dezbrăcată.
De când și-a cumpărat cal, Yankulovici nu mai e singur. În casa cu două ferestre se mănâncă cușer și se vorbește în șoaptă. De la margine orașului se vede un bec aprins și o lună de plastic se rostogolește pe tobogan. Un castravete cu vocea răgușită ne așteaptă în fundul grădinii: „Doamnelor și domnilor, poftiți în vagoane”. În urmă se vede cum o cămașă murdară atârnă în copac.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!