poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1763 .



Dansul fulgerelor albastre
proză [ ]
dialogul lui Michael Jackson cu Liz Dracula, cu Aiyana-Lee, cu fiul lui, Prince
Colecţia: science fiction

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tulceanul ]

2009-08-08  |     | 



Dansul fulgerelor albastre

(O pădure virgină. Un munte hipnotizat. Creste prăjite de vara aceasta. Augustul se pregătește să se mărite cu toamna peste o lună. Înăuntru – răcoare. Suntem într-o peșteră vastă, neaflată. O peșteră alcătuită din văzduh. Materia n-a fost în stare s-o capitoneze cu flori de mină. Și-a ales în acest scop stele și lună. Sateliți și găuri negre. Supernove și comete. Soarele se vede doar eclipsat din interiorul peșterii. Doi copii s-au ascuns de furtună în ea. Ca să nu piară, limitele imposibului și-au zis “Sesam deschide-te”, iar după ce i-au salvat, “Sesam închide-te”… Nu se știe de unde răsar pentru ei fulgerele albastre. Fascinantul lor dans îi face să reîndrăgească ploaia. Și nu este reprodusă holografic. Pe câte-un fulger vine din deșertul intergalactic imaginea unui star încă viu. Mai întâi se aude din hăuri hitul “It beat” al lui Michael Jackson. Băiatul și fetița vorbesc degajat. Cu oricine. Chiar dacă ar fi vorba și despre vocea interlocutoare a unui geniu al răului.)

MICHAEL JACKSON (apare în geaca sa roșie de când abia se lansase în spațiul celest, solo printre multe alte talente) : Îți vei ascuți colții. Și vei deschide falca în sus. Tu, contesă Dracula, cu dinți Carpați!... Vei scoate-un mare strigăt. Ca să-i îngrozești pe oameni. Pe acest pământ nu prea știe nimeni c-am murit. Eu am puterea să te trezesc din amorțire. Lupoaico, mi-e și ți-e culcușul năclăit de sânge! Pentru că iubești murdar și îngropi. Tot ce devorezi... Destul! Basta! Nu și pe acești mici frățiori. Þi-ai trimis furtuna să-i doboare. Eu am trimis fulgerele scenei. Și mi-au intrat în peșteră. Ayiana Lee, fugi de această Lady Elisabeta. Ia-l și pe micul Prince! Miss Bathory este rușinea neamului unor principi din Ardeal.
LIZ DRACULA: Andrei Bathory, șeful secuimii îi dădea în 1475 ajutor lui Ștefan Vodă. Era un strămoș de-al tău, Aiyana-Lee, Ștefan acesta. Când murea, din cangrena sa, pe care i-o făcuse Matiaș Crai la Baia, aveam să mă nasc eu! Ha, ha, ha! Am vrut să apar ca Minerva, din coapsa lui Jupiter! Eu i-am urât și pe români, dar și pe maghiari. Hai, Aiyana-Lee, dacă ieși din peșteră, îți spun tainele frumuseții și înțelepciunii mele! Nu vezi, părul încă mi-e roșu după patru secole, unghiile lungi și tari, sprâncenele cresc, pieptul îmi palpită, coapsele se strâng la yoga și de desfac ca aripile inorogilor. Am rochia lungă trasă de lilieci. Coroana mi-e precum cea a Madonnei la Sankt Petersburg în 2008. Mă lăfăiesc în patul ei cu baldachin de când a cântat “Sunt o feciară” în bătătura Vaticanului, acum peste douăzeci de ani. Să știi și tu, Aiyana-Lee... Ultimul meu avatar este Madonna, alias M. Louise Ciccone!
MICHAEL JACKSON: Ai vrea tu, fosilo! Dar nici măcar nu știi englezește. Doar puțină italiană.
LIZ DRACULA: Taci, nici nu-mi cunoști originile... Eu sunt femeia universală. M-am născut în mijlocul Europei !
MICHAEL JACKSON : Am bătut Europa-n lung și-n lat, turneu după turneu, turn după turn, chindie după Chindie, târg după Târgoviște. Nu păcălești pe nimeni, my dear… Mijlocul Europei ține de Ungaria și România, nicidecum de Italia !
LIZ DRACULA : Ce ? România ?!
MICHAEL JACKSON : Da. Ce să-i faci acum ? Dacă n-ai noțiuni geografice... Tu vii acolo la sfârșitul lunii august 2009, între Santa Maria Majore și Santa Maria Minore. Dacă te-aș întreba despre cum trăiesc victimele tale, maghiarii cu ungurii, oare ai răspunde?
LIZ DRACULA: Îți răspund bine documentată. Pentru că orientarea mea se bazează pe inconștientul victimelor mele. Stai să mă concentrez. Să-mi întreb întâi mediumul. Da? O, bine, extraordinar chiar!... Uite, se pregătește de-un război la un meci de fotbal...
MICHAEL JACKSON: Greșești. Disputa aia oficială s-a petrecut deja prin Ghencea și apoi în Budapesta, pe la sfârșitul lunii trecute, în iulie. Ultrașii lui Ujpest au scandalizat Bucureștiul și Ploieștiul. Un trecător prin gară a fost rănit la picior de petardele pe care le-au aruncat din tren… Un așa-zis român a intrat să dea gol în poarta Stelei, făcând pe beatul apoi... că și-ar fi pierdut noțiunea rațiunii sau uzul urii !
LIZ DRACULA : Lasă nimicurile alea… Benerele problemă n-au fost decât un foc de paie. Fiți foarte atenți la ce se va întâmpla pe 12 august !
MICHAEL JACKSON : Nu-i posibil. Te lași păcălită așa de ușor. Cred că mediumul tău este rus. Inventează. Meciul de fotbal în memoria lui Păsărilă, handbalistul cel mai bun pe care l-au avut românii, nu este partidă oficială !
LIZ DRACULA : Se poate transforma. Dacă nu i se răspunde tatălui lui Marian Cosma cine a comandat ca Păsărilă să fie executat drept în inimă, ca și tine, Michael ! Ce, nu s-a mai văzut ? La olimpiada lui Hitler de la Berlin meciurile echipei Germaniei stârneau război după război. Și un amical poate să se lase cu vărsare de sânge. Ah, și ce poftă am să-mi înfig Carpații mei de dinți în Bărăganul și pustele lor de cărnuri dolofane. Numai să încingă arbitrul spiritele unor coechipieri. România e pe locul cinci în grupa pentru Mondiale. Ungaria undeva mai sus, dar tot fără șanse reale. Au nimerit în două gropi cu lei. Mutu este strâns cu ușa de Abramovici, ca să plătească și să se ploconească în fața lui ca la Canossa.
MICHAEL JACKSON: Câte banalități spui... Astea toate vor trece doar cu niște înjurături de mamă pe limba fiecăruia. Li se coace mintea de la vara asta pe care eu n-am mai suportat-o deloc! Pe oamenii din America nici atât.
AIYANA-LEE: Și lumea-n care am trăit e-o lume atât de rece…
MICUL PRINCE: Aș vrea să se-ntoarcă mama mea. De când mă știu ai iubit-o, tată! Nici nu-mi vine să cred că ai plecat de tot. Măcar ea să-mi rămână...
MICHAEL JACKSON: Nu vă mai speriați! Să știți că această miss Liz Dracula va fi ținută cu botniță de mine..., ca nimeni să nu vă mai facă vreun necaz! Ea umblă, dacă vă uitați bine, cu mâinile ei putrede în cătușele purității voastre... Unde nu găsește răutate sufletească, contesa Dracula nu se cuibărește ca viperele.
AIYANA-LEE: Ea a știut vreodată să cânte?
MICUL PRINCE: Spune, dragă tată, această femeie rea dansează?
MICHAEL JACKSON: Ar trebui să vă întrebați altceva. Știe ea să fredoneze și să joace ca mama ta, Mick, ritmuri africane? Nu. Aceste femei nu pot fi numite femei. Lumea le-a zis vampe. Sau în fel și chip. Despre Liz Bathory nu știu să fi îndrăgit altceva decât urletul lupilor și pe cel al victimelor ei. Nu intru în amănunte. Aperheitul de ea a fost iventat. Nu-i suporta pe iobagii, slujitorii sau micii boieri români. Dădea ordin ca oamenii ei să îi aducă fecioare, crude încă la minte, momindu-le că le va găsi un rost dacă vin la curtea ei. Cine se încredea în cuvântul ei era moartă. Voia să stârpească populația care se înmulțea sănătos în Ardealul ei. De aceea i-a rămas până acum faima că ea, Elisabeta Bathory, este îngerul roșu al morții, pentru toți naivii sau imoralii... Pe lângă ea, ursoaicele cu pui din Răcădău sunt mielușele dacă le-ntărâți!
AIYANA-LEE: Așa că ea a venit, fără nicio milă, de l-a adormit după Sânziene pe cel care te anestezia?
MICHAEL JACKSON: Într-un fel mi-am dorit să vină... Drăgaica și la mine (continuând apoi mai mult pentru sine), dar nu chiar așa de repede, fără să rezolv problema celor trei copii ai mei…
LIZ DRACULA: Dacă nu veneam, trăiai încă mult... Pentru că, reintrând cu turneul în bătrâna Europa, sutele de milioane ale fanilor te-ar fi renăscut. Vocea ta avea un nou gambit. Þi-ai fi descoperit un nou ritm muzical și coregrafic. Ai fi adoptat un băiat din România sau Moldova și o fată din Rusia, pentru că îți plăcea numărul șapte pentru familia ta.
MICUL PRINCE: Aș mai fi avut un frățior și o surioară?!
AIYANA-LEE: Desigur, Mick. Cum ați putut, nobilă doamnă Dracula să-l lăsați fără puls pe regele muzicii Pop și al dansului?!
LIZ DRACULA: Mi-am făcut un maldăr de griji, să știi… Eu stau în serviciul capilor lumii contemporane. Ei n-au vrut să mai trăiască magicieni ca Michael Jackson, Păsărilă Marian Cosma, Adrian Pintea, Ovidiu Iuliu Moldovan, Anca Parghel… Eu le-am executat ordinele absurde… Nimeni nu m-ar mai fi oprit, pentru că eu răzbat ca o Madonna Ciccone în treburile murdare. Mânjesc sufletele, extaziez... Potențez orice moment irațional. Dezaxez pe cuminți și potolesc pe năvalnicii ce cred că există cheia americană a succesului. Nu știe nimeni cât te fereai tu, Michael, să nu mori, ci doar să-ți dezvolți al șaselea simț. Dincolo de lumea aceasta îngustă văzuse numai străbunicul tău, eliberat din robie, care era pe jumătate indian Choctaw.
MICHAEL JACKSON: Da, să știți copii, că ma donna Liz Dracula nu vă minte deloc acum. Eu intrasem în transă. Stopul cardiac era doar aparent. Medicul meu ar fi trebuit totuși, dacă nu se supunea altor ordine decât cele date de mine, să mă trezească prin metoda știută. Dar nu l-a lăsat Miss Moartea asta, Dracula în fustă… Ia să o pun în catafalcul cel mai mare din necropola catedralei catolice din Alba Iulia! Ca să le concerteze la toți morții ei, un Black Sabbath, un King Crimson. Să piară discordia. Să cântați voi în locul ei, și în concerte prin Bucureștiul meu iubit! (O apucă și o azvârlă jos.)

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!