poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2926 .



Divorț istoric
proză [ ]
Bătrânețe, haine grele…
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Cafe ]

2009-08-04  |     | 



Domnule Președinte,

Subsemnatul, zis Ion Chiperi din Pocreaca, județul Iași, în vârstă de fix 72 de ani (împliniți alaltăieri dimineața) vă rog să binevoiți a-mi aproba divorțul de numita Chiperi Maria, în vârstă de 75 de ani la Sfânta Maria cea Mică, din următoarele motive întemeiate și legate:
În primul rând, pârâta părăsește des domiciliul conjugal, pe motiv de vizită la mama dumneaei, care este decedată de 25 de ani și nu se mai întoarce decât adusă de polițistul din sat.
În al doilea rând, am serioase îndoieli asupra moralității pârâtei, pentru că pleacă de fiecare dată de acasă cu pampersul pe ea și se întoarce fără el.
În aceste condiții, mă gândesc frământându-mă, că ea poate oricând reveni în patul conjugal cu burta la gură, obligându-mă pe mine, om serios, la plata unei pensii alimentare pentru cine știe ce copil din flori și-apoi să spună că-i cu mine.
Din căsnicia noastră, au mai rezultat doi copii înfloritori, pe nume Costel și Tincuța, care pot confirma oricând identitatea mamei lor, respectiv pârâta Chiperi Maria, dar n-o pot confirma și pe a tatălui lor, care ei pretind că sunt eu, dar n-o pot demonstra.
În plus, de la o vreme încoace, numita Chiperi zice mereu, pretinzându-se Elena din Troia și îmi cere cu insistență și cu lacrimi în ochi s-o duc la Paris, când noi, domnule judecător, deja locuim la Paris de ani buni, de când am fost investit ca Prim Consul.
Aș fi trecut peste asta, dacă ar fi pretins că se numește Maria-Luiza, arhiducesă de Austria…
Binevoitor cum sunt, am dus-o la mai mulți medici psihiatri, de care am fost dezamăgit, pentru că toți au zis că e amnezică, deși eu știu foarte bine că e pensionară, așa că în urma acestor vizite și cheltuieli de deplasare i-am aplicat un tratament soră cu moartea, ca să nu mai ducă în eroare bieții psihiatri, dar care n-a avut nici un efect, pârâta persistând în continuare în impostura ei.
Oricum, am mai încercat și altădată să dau jos din ranița mea de soldat bastonul de mareșal, aplicându-i părintește câteva corecții comportamentale, dar toate au fost în van.
Sincer să fiu, n-aș avea nimic împotrivă ca pârâta să rămână în postura Elenei din Troia, dacă n-ar fi căsătorită cu mine, făcând astfel să planeze asupra mea lezarea demnității mele de bărbat înșelat, dar, onorate domnule președinte, menționez că eu am mai fost însurat odată și astfel am fost foarte umilit de prima mea soție, pe nume Josefina pe care n-o pot uita în veci, infidelă prin definiție și sterilă pe deasupra.
În aceste condiții, vă rog să binevoiți a-mi aproba divorțul, cu revenirea pârâtei la numele avut anterior căsătoriei cu mine, plus plata cheltuielilor de judecată.
În franci francezi.

Al Dvs.,
Napoleon Bonaparte,

Împărat al Franței
Rege al Italiei
Mediator al Confederației Elveției
Protector al Confederației Rinului
etc.,etc.

Domnului Președinte al Judecătoriei Paris, via Pocreaca - Iași


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!