poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1367 .



Voua
proză [ ]
ma vedeti?!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [FlashLife ]

2009-07-31  |     | 



Sunt cel care aduce painea calda in fiecare dimineata… mereu sunt eu. Acela care se trezeste odata cu soarele si-apoi isi spala urdorile-mpietrite cu apa rece.
Pentru cersatori muncesc- plec la rasarit cu buzunarele goale, din usa-n usa intreband de zor: “Va aduc paine? Haideti vreti? Va fi calda!” . Usi trantite-n nas, ciomege pe spinare si eu vreau doar a darui- parte din viata la schimb cu doua parale. Putini stiu sa m-alinte si cer pe foaie: “Neagra, alba, intermediara, graham”- fiecare in felul lui, cu scrisul lui.
Pantofi-s tot mai grei la fiecare pas- imbibati printre rizuri cu noroi gros. Dar painea nu- e multa si stiu- am invatat s-o port pe umeri, acolo nu o simti si-o poti cara cata vrei! La pranz soarele e sus si painea calda a ajuns la fiecare din cei ce-au vrut ca sa-nteleaga caci fara de mancare ai sa mori.
Acum eu… pastrez pe trup buzunarele vechi si rupte, dar la piept tin o plasuta cu multe monezi mai mici, mai mari- si vine vremea a le darui cersatorilor timizi cu burti goale. Stiu ei ce sa faca cu ele si poate la apus ma vor ajuta poate sa-nchid un ochi…
E seara, seara fara de paine calda, fara de voci si cersatori, seara cu luna plina, cu nori grei si obositi… Glasul tace si-o stea a mai cazut.
Soarele rasare singur si painea s-a racit pe vatra. Unii poate mai vor paine si cine stie daca vor invata sa-si cumpere chiar ei caci strazile-s acum pustii iar noroiul s-a-ntarit. Cersatorii plang… iar roua s-a evaporat de pe pamant.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!