poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1250 .



Spirala rupta
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [laurentiudiegis ]

2005-08-17  |     | 



Fumez niste liniste le umbra unui gand. E un Gand mare si batran, cu radacini noduroase si lungi. il stiu de cand eram copil. Veneam des la el cu prietenii mei si-i mancam frunzele, apoi ii legam crengile si incepeam sa cantam. Uneori il scoteam cu totul din radacini si ne rostogoleam cu el la vale pana deveneam cu tosii un bulgare. Niciodata nu ne-a fost teama ca o sa se strice. Il gaseam mereu in acelasi loc, mereu mai mare si mai plin de frunze. Acum e mai frumos si mai ademenitor ca niciodata.

Imi scot plamanii si-i atarn de o creanga. Inspir adanc si scot pe nari frunzele golite de idei. intind mainile si apuc un alt buchet pe care-l arunc in stomacul memoriei potolindu-mi foamea. Sunt bune. Aproape uitasem cat de bune sunt frunzele. De fiecare data au un alt gust si-mi pacalesc instinctele, dar am invasát sa gust cu atentie, fara graba si fara prejudecati. Mi-e pofta de frunze. Niciodata nu m-am putut satura.

Deschid larg gura si golesc trei crengi deodata. Mai trebuie. Imi imping plamanii si buzele in mijlocul Gandului si inspir cu toate deodata. Mai vreau. Imprastii mainile si picioarele printre crengi si ma mulez pe tulpina. Imi asez creierul pe radacini ca sa nu se sufoce si inspir adanc, cu tot corpul. Vantul creat imi spulbera instinctele si ma umple de frunze, de toate frunzele, de tot Gandul.

Ma sufoc cu mine si mor.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!