poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1515 .



Sunet de vioara
proză [ ]
Pasii ei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Kaelyn ]

2005-08-16  |     | 



Sunet de vioară – Pașii ei

[…]
“Iubire, iubire, iubire… peste tot se zvonește că ar exista. În soare, în flori, în oameni. Numai iubire. Așa o fi?
Iubirea în sine e un mister. Cu cât încercăm să îl deslușim cu atât alunecăm într-o neștiință absurdă. Să rămână iubirea acolo unde e ea, iar noi să ne bucurăm de aceasta.
Iubirea oamenilor e cea mai ciudată dintre toate. Uneori e un fel de lasă-mă să te las, iar alteori e crema perfectă pentru un tort muribund. Când crezi că e o parte din tine îți arată că tu ești o fărâmă din ea. Când crezi că te alege, tu ar trebui să o cauți. În zilele noastre se numește sentiment complex. Eu zic că e mai mult decât atât. Complex e un sistem. Chiar și cel mai banal lucru poate fi complex. Însă iubirea nu e. De ce nu? Simplu. Pentru că a fi complex înseamnă a fi limitat, fie și în cel mai îndepărtat unghi. Ori iubirea e veșnică. Așa spune teoria. Iar trăirile mele îmi spun că iubirea e una singură. Nu e o proprietate îmbunătățită o dată cu transmiterea dreptului. Nici măcar nu poate fi transmisă. Ori iubești că așa simți tu, ori lași pe alții să iubească. Ori ambele. Un lucru e cert. Dă buzna peste tine când te aștepți mai puțin. Nu e musafir, nu e nici gazdă. E șansă. Șansa de a fi tu, de a trăi prin acel întreg de care se tot vorbește.
Partea proastă, ca în orice lucru bun de altfel, e că poți să o câștigi sau poți să o pierzi. Azi o ai, mâine o ai înzecit sau nu o mai ai deloc. Și culmea e că nu depinde doar de întreg. Când e fragil, cineva își vâră coada. Și își cunoaște meseria foarte bine. Poate prea bine.
Ipoteze. Să nu ne gândim la ele acum. Să ne imaginăm că afară e soare. Măsliniul care ne îmbracă e numai bine asortat cu fusta aceea scurtă care innebunește tot cartierul. Iar părul ascunde umeri goi, buze fine și ochi pătrunzători. Da. E imaginea perfectă. În câteva ore se poate face nunta. Însă unde sunt nuntașii? Toți ar vrea să fie miri. Amuzant. N-am mai văzut până acum o căsnicie între un bărbat și un fizic. Niciodată nu e prea târziu. Nu așa se spune?
Să ne imaginăm altceva acum. Bărbatul ideal. Nu vorbesc de un ideal teoretic ci de idealul fiecărei femei. Azi le-am întâlnit pe Adina, Mihaela și Sorina. M-au dumirit tocmai în această privință. Adina spunea că ar vrea un tip bine, brunet, inventiv, inteligent, romantic, plin de viață. Mihaela că s-ar bucura de un șaten cu ochi verzi, la locul lui, cel mult impulsiv, dar niciodată gelos. Iar Sorinei îi lipsesc doi ochi albaștri, loiali, un caracter. Nici una nu a întâlnit ceea ce vrea. Iar dacă a întâlnit, fie era deja ocupat, fie nu se potrivea întregului.
Ce e și cu bărbații ăștia?! Și mai cred că ei au dreptul să se plângă. “FEMEILE!!!”. Da. Femeile. Ce-i cu ele?
Unul se plânge că prietena lui e sâcâitoare. Păi, dacă el și-a ales-o, nici nu mă miră. Altul că e plictisitoare. Zău așa? Uf, greu le poate fi.
Aici e diferența între un el și o ea. Un el are o ea, apoi o caută. O ea caută un el ca mai apoi să-l aibă. Să-mi dovedească cineva că nu e așa, că eu mănânc dovezile cu puf cu tot.”
Cam așa suna mentalitatea ei de odinioară. Nu e frustare, deși pe undeva ar părea. E încăpățânarea cum că iubirea nu e pentru toți.
Acum însă lucrurile stăteau altfel. Iubirea strălucea prin ea, iar ea trăia prin iubire. Iubire, iubire, iubire…Cât sens!
Pașii ei mă făceau să urmez destinul.
[…]

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!