poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3104 .



Dați-mi un premiu de fatalitate !
proză [ ]
Spovedanie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [li ]

2005-05-22  |     | 



Nu port nici un nume în strigătul nimănui și nu deranjez cu rugăminți, stârnind mila sau cerșind favoruri, pentru că mă simt cea mai dezgolită amărăciune, pe lângă care trec timpurile, fără să o mai poată amăgi.

Aici mi-am pierdut mândriile și îndrăzneala de a fi antiteza nebuniei. Nu poți să te cauți la extremele firii fără să ai un surplus de sminteală.

Mă bănuiam cândva de adevăruri transcendente, la fel cum o frescă PARE demnă de istoria lumii, dar timpul meu a încremenit, izolat de obloane definitive, și altceva îmi moare înăuntru, sărăcindu-mă, într-un protest fără concluzii. Sufletul meu e doar chilia pustiită a călugărilor aceluiași templu, la care mi se închină, vinovate, toate trufiile.

Maestre ! Sunt mârșăvii pentru care ar trebui să ne brutalizezi cu o tăcere expertă, ca să înțelegem, reflectând nemângâiați, că uneori e prea târziu.

Să-mi dați un premiu de fatalitate ! Ca să nu mă poată plânge decât disperații, pentru că m-au surprins, îngenuncheată, sărutând buzele gropii în care-mi voi retrage, ca-ntr-un sanctuar, gloria, lacrimile si anii.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!