poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1146 .



Muzeul
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [war4peace ]

2005-05-01  |     | 



Bine ați venit, iubiți vizitatori, ne pare bine că doriți să vizitați Muzeul nostru. Aici veți putea vedea multe exponate inedite, veți rămâne uluiți și vă veți bucura o viață întreagă.
Atenție totuși, culoarele muzeului nostru sunt nesfârșite, se încolăcesc la infinit, e un labirint imposibil, ba chiar sunt zvonuri (neîntemeiate, vă asigur) care spun că mulți vizitatori și-au găsit sfârșitul în colțuri niciodată călcate ale Muzeului. Acesta, după cum știți, nu este un muzeu oarecare, este Muzeul însuși, cel mai mare și mai complex aparat construit de mâna omului, iar voi sunteți cei care îi dați viață. Muzeul fără vizitatori este tăcut și stins, încă splendid dar inutil, dar azi ați venit în număr mare, așa că nu vom avea oră de închidere, Muzeul va rămâne deschis atât cât veți dori dumneavoastră, ne face plăcere să vă servim, cerințele dumneavoastră au fost întotdeauna cele mai importante.
Să începem cu sala principală, sala de intrare. Aici puteți observa giganticele transformatoare de tensiune și putere, pe care vă invităn să le vizitați pe dinăuntru. Da, Muzeul nostru este conceput într-un mod original, oferind vizitatorilor ocazia de a se afla în însăși inima aparatelor prezentate. Nu, domnule, ne pare rău, nu vă puteți întoarce pe calea pe care ați venit, trebuie să urmați cursul firesc al lucrurilor, desigur, vom lua pauze pe traseu.
În continuare puteți alege între mai multe căi de trecere, care duc fiecare în diferite săli. Pentru a vizita sălile mediilor de stocare, vă rugăm să ieșiți prin culoarul din dreapta. Aparatele de efectuare a calculelor se găsesc drept înainte, pentru a observa în amănunt sala ecranelor vi se pune la dispoziție culoarul al doilea din stânga jos, acea intrare mare duce către sistemele de răcire, iar în minunata sală a sunetului, accesibilă prin culoarul mai mic din stânga. Desigur, avem și săli mai puțin importante, în care puteți intra prin ușile mai mici din părțile laterale. Cei dintre dumneavoastră care doresc să aibă o viziune de ansamblu în marea sală de control sunt rugați să ne urmeze.
Iată deci că în această sală se află de asemenea un număr mare de culoare, care, spre deosebire de cele de la intrare, sunt bidirecționale. Puteți vizita de aici mai multe săli de importanță minoră, care conțin aparate ce nu sunt folosite decât rareori, în caz de necesitate. Unele dintre ele nu au fost folosite niciodată, dar spre bucuria noastră, captează atenția unui flux constant de vizitatori.
Numai privind din această sală vă puteți face o impresie generală asupra întregului Muzeu. Noi nu am uitat nici un aparat, fie el oricât de lipsit de importanță. Vă rugăm să priviți drept în sus, unde se află culoarele multiple care permit accesul fluxului mare de vizitatori care doresc să examineze în amănunt mediile de stocare și citire de date. În spate, se află sala calculului, care este organizată sub formă de labirint, astfel încât să puteți efectua calcule complexe chiar dumneavoastră, prin simpla parcurgere a culoarelor corecte. Deasupra ei se află sala giganticului și puternicului sistem de răcire, unde puteți admira marele ventilator. În stânga sa se află sălile aparatelor vitale pentru Muzeul nostru, precum și cele exotice, toate fiind de ultima generație. Vă rugăm să remarcați cele două turnuri, precum și sălile goale, în care urmează să fie introduse aparate noi. Muzeul nostru nu este niciodată finalizat, căci pentru plăcerea dumneavoastră ne aflăm mereu în pas cu tehnologiile cele mai noi.
...Și electronii își continuau drumurile fără de întoarcere prin calculatorul indiferent.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!