poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3578 .



Sporturi False (1)
proză [ ]
Sah in aer liber

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [pkiseleff ]

2005-04-23  |     | 



Traian Bogoescu: Bună seara, stimați telespectatori, și bine ați venit la întâlnirea zilnică cu sporturile false! Urmăriți în această seară meciul de șah în aer liber dintre Iancu Ciupercă și Anatolie Bălan. Sunt Traian Bogoescu și, împreună cu colegul meu, Amza Simion, voi comenta acest meci.
Amza Simion: Așa este, iar Ciupercă și Bălan sunt doi dintre maeștrii acestui sport.
Bogoescu: Este de menționat că Bălan joacă și ping-pong pe autobuz. A participat chiar și la competiții internaționale.
Simion: Da, este adevărat. Ping-pong-ul pe autobuz este un alt sport fals foarte iubit de public.
Bogoescu: Așadar, să începem meciul, care se desfășoară în curtea prefecturii din Râmnicu Vâlcea. Arbitrul este Adi Uță, din Adunații Copăceni.
Simion: Meciul a început, Ciupercă deschide cu o mutare clasică pion la e4. Vântul însă îi dărâmă toate piesele.
Bogoescu: Ciupercă se enervează, ia o bâtă de baseball de pe jos și îl lovește în cap pe Bălan.
Simion: Situație foarte periculoasă pe terenul de joc, mai ales că Bălan pare să nu fi pățit nimic și ține un arici în mână.
Bogoescu: Bălan îl zgârie pe Ciupercă cu ariciul, arbitrul Uță intervine, însă primește o imprimantă în cap.
Simion: Nu știu cum a ajuns imprimanta aceea pe teren, se pare că un spectator a aruncat-o. Bătaia continuă, Ciupercă ia o țeavă de oțel și îi aplică lui Bălan o lovitură după ceafă. Bălan nu pare afectat nici de data aceasta.
Bogoescu: Bălan scoate un Uzi, este însă oprit de Marian Antonie Uulu, președintele de origine kirghiză al Federației Române de Șah în Aer Liber.
Simion: Uulu a luat pistolul semi-automat de la Bălan, lăsându-l pe acesta vulnerabil în fața atacului lui Ciupercă, care a găsit un colț de elefant pe jos. I-l bagă în ochi lui Bălan! Deja nu mai este o glumă acest meci.
Bogoescu: Arbitrul este de acord cu tine, Amza. A oprit meciul și l-a declarat învingător pe Anatolie Bălan.
Simion: Ciupercă însă nu este deloc fericit, îndreptând colțul de elefant spre arbitrul Uță. Președintele Federației îndreaptă Uzi-ul spre Ciupercă, care scoate o doză de Sprite din buzunar și i-o oferă lui Uulu.
Bogoescu: Acesta uită de toate și se concentrează asupra băuturii, în timp ce Ciupercă îl perforează pe arbitru cu colțul de elefant.
Simion: Acum însă, Bălan își revine, se ridică, se pare că nu are nimic la ochi, își ia trofeul și îi dă cu el în cap lui Ciupercă.
Bogoescu: Trofeul s-a îndoit, iar Bălan este extrem de nervos, spunându-i lui Uulu să i-l înlocuiască. Acesta încă mai bea din doza aceea de Sprite.
Simion: Bălan se pregătește să îi tragă un șut, dar îl lovește o minge de golf în gură, trântindu-l la pământ. Se pare că mingea a fost aruncată chiar de prefect, care stătea în balcon pentru a urmări meciul.
Bogoescu.: Așa se încheie meciul nostru, cu Anatolie Bălan ca învingător. Ne reîntâlnim mâine la un meci de tenis pe gheață.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!