poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2094 .



Pe-afară
proză [ ]
-amintiri-

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [iQ666 ]

2005-04-22  |     | 



stiti yahoo!games? au si table. si majoritatea cu care am jucat sunt turci. obisnuitele dialoguri cu ei se incadreaza in tiparul:
-- where are you from?
-- Romania.
-- Hagi, great player! beautiful girls you have!

[...]

ma plimbam printr-un oras german si-mi ghidam un amic cum sa ma cuprinda intr-o poza. o tanara ne abordeaza:
-- voi vorbeste romaneste?
-- da [noi mirati la culme].
-- si eu fost pe la voi si vorbeste un pic... aveti munti frumosi, dar murdari

[...]

un cunoscut se rataceste pe o autostrada prin Europa cu dacia din dotare si trage pe dreapta aiurea. in fata lui opreste un BMW si individul de la volan il intreaba ce problema are, in romaneste.

vizitam o insula uitata pana si de turism si glumeam cu prietenii ca suntem primii romani care au pasit pe-acolo. spre seara vedem pe o usa un nume romanesc 100% si ne pomenim abordati de un taran care era omul bun la toate pe acolo. cel de pe usa era inginer, ambii fiind de prin severin.

la ultimul supermarket de la iesirea din grecia spre bulgaria scrie ca acesta e supravegheat electronic si vizual impotriva furturilor in trei limbi -- elena, engleza si romana.

mergeam prin Europa cu masina cu niste cunoscuti, care opresc undeva sa-si intalneasca fostul vecin, stabilit departe de patrie. bineinteles ca acest vecin a jucat handbal in echipa liceului, unde a fost coleg cu taica-meu.

grup de studenti romani si nemti coboara din tren intr-un oras de pe rin, in Germania. ii abordeaza o baba cersetoare. bineinteles ca s-a putut intelege cu o parte din noi pe limba materna... si chiar dupa ce pe drum ne spusesera colegii ca romanii pe care-i cunosc ei sunt toti altfel decat stiau ei...

cunosc un polonez si-l intreb ce stie despre romania. hagi, comunism, tuica! si n-a mai continuat.

corespondenta in interes profesional cu un slovac. imi trimite .pdf-urile de care am nevoie si-mi scrie ca e un fan al Romaniei, preferand-o pe cea a lui creanga celei cioraniene. e dreptul lui!

bantuiam printre straini in tricoul echipei mele favorite. nu erau turisti prin zona, dar totusi se apropie de mine o familie care imi cere niste informatii. in romaneste.

un student roman a gasit langa un container european un scaun ergonomic aproape nou. l-a luat si l-a dus sus, apoi acasa cand s-a intors in tara. a trebuit sa-l ajute altii la bagaje si a platit ceva taxe pentru ca greutatea lor depasea maximumul admis cu vreo 3kg.

altul ajunge in campusul universitatii unui oras din vestul Germaniei adus de socrates. se cazeaza, iese si urla "muie!". imediat s-a integrat in comunitatea romaneasca locala.

jucam fotbal cu niste chinezi. unul ma intreaba de unde vin.
-- Romania.
-- what's that?
-- ceausescu.
-- ??
-- dracula.
-- don't know.
-- Hagi.
-- great player! the best!

ps: am evitat anumite informatii neesentiale, insa orice dubiu referitor la veridicitatea faptelor prezentate este lipsit de orice fundament. cine nu e cu noi e impotriva noastra! sau, pentru cine intelege, cine nu rade cu noi rade impotriva noastra.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!