poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1225 .



Lumea lui Xenn
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Pocoloco ]

2005-03-17  |     | 



“LUMEA LUI XENN”

Xenn pare supărat. “E supărat?” se întreabă fratele lui mai mic. Il chestionează pe Xenn. Acesta refuză să răspundă la intrebare și fuge in Abisul Regiunii Trei de unde este adus înapoi, după câteva unităti temporale de căutare, de către părintele său de ordin primar care își detectase un flux firav de îngrijorare privind localizarea vlastarului. Urmează mustrarea și dictarea câtorva interdicții asupra ocupațiilor favorite ale lui Xenn. Mânia se adună in acesta dar nu se revarsă decât mai tarziu asupra fratelui său căruia îi distruge iremediabil alfatronicul de nivel șapte si remediabil o parte din iubirea fraterna.
Chemat in fața autorității părintești sa se explice, Xenn nu face altceva decât sa îsi declare din nou visul ce a fost ștampilat mai devreme cu eticheta “Subiect inchis”. “Vreau sa mă fac Navigator Permanent” izbucnește rebelul familiei activând cu această ocazie și semnalizatoarele de intenție agresivă. Este catalogat “nerușinat” si “nerecunoscător” si drept pedeapsă trimis într-un voiaj in psihicul Moralizatorului. Xenn nu renuntă la visul sau dar începe să învețe cu această ocazie Lecția Capului Plecat.
“Este nebun.” Ai lui sunt deznădăjduiți. “Suferă de un complex al puterii, înca întâlnit în societatea noastră din păcate” precizează Oblăduitorul. “Structura lui mentală nu-i permite integrarea într-o societate perfecta a cărei civilizatie cunoaște Drumul, singurul posibil” pronunță sentința sa un Pazitor al Drumului.
Xenn strânge din dinți și își propune soluția unui implant ilegal care să-i asigure dozele necesare de viclenie si înțelepciune. Realizează că pentru obtinerea acestuia îi trebuie suficienta viclenie și înțelepciune pentru a face implantul inutil. Renunță si concepe un alt plan. La primele obstacole renunță și la acest plan. Xenn se frământă dar își păstrează acum un aer de supușenie, trădat rar de câte o izbucnire nervoasă.
Familia se liniștește, începe să creadă in reabilitarea lui. „Maturizarea sa mentală a ajuns undeva pe la gradul cinci in axa principală de conjuncție cu Drumul” presupune părintele său de ordin secundar. „Calea sa se apropie de coordonatele x51abs/403AAxj/cr3dE stabilite la începutul vieții sale” se arată în concluzia raportului întocmit de Onoftolizator. „Pot fi înlăturate câteva interdicții dar să se mențină supravegherea lui atentă” recomandă vocea rece si metalică a Armogardianului de Sector Unghiular.
Xenn simte că momentul eliberării este aproape. Nu trebuie să se pripească și să facă vreun act necugetat. Una câte una cenzurile sunt anulate. Capul lui Xenn rămâne plecat. A mai rămas una singură – cea mai importantă.
„Reabilitarea lui Xenn este completă” anuntă Ultimul Decident. Părinții sunt mândri de el. Xenn este el însuși mândru de el. Astăzi este ziua primei bătălii câștigate. Anularea interdicției de navigație imaversală este o mare victorie. Xenn este însă conștient că orice pas greșit îl va duce înapoi si de aceea este tolerant cu fratele lui, respectuos cu toți părinții săi și atent cu primele incursiuni făcute. Vine și ziua când răbdarea capitulează în fața dorinței. Afișează un aer senin și semi-indiferent când se conectează la Gimavers X11. Frisoane de plăcere îl furnică nestăpânite când selectează coordonatele și datele de identificare ale imaversului dorit.
„E poate prea devreme să ne pronunțăm definitiv dar se impune un semnal de alarmă. Nu putem nega că e suspect ca subiectul analizat să selecteze, e drept după mai multe incursiuni nevinovate, același imavers stabilit ca fiind atât obsesie cât și sursă a obsesiilor, comportamentului și dorințelor sale deviaționiste: abandonarea lumii reale și integrarea definitivă prin navigare permanentă in lumea acestui imavers. După cum se știe, orice lucru care părăsește ireversibil Drumul sau se află in afara Lui nu este considerat real. Nu este real.” sunt primele idei formulate de Raportorul de Interimaversanalizare specializat în X11 si X15. „Imaversul EnO 6z1 nu prezintă caracteristici deosebite care să elucideze alegerea lui in mod repetat de catre subiectul Xenn 6555 sau să lamurească pe deplin de ce subiectul alege si joacă personaje ale căror acțiuni au implicații deosebit de profunde în timp asupra istoriei respectivelor zone spațiale. S-ar putea, și asta se va reanaliza după o monitorizare strictă, ca reabilitarea să nu se fi produs. S-ar putea ca reabilitarea să nu fie realizabilă, caz in care vom hotărî in functie de tipul de interacțiune subiect-imavers claustrarea iluzională în afara societății noastre in neant sau chiar integrarea navigațională permanentă în imaversul cu pricina. Adică excluderea lui Xenn 6555 din Real.” conchide Irealizatorul.
Xenn și-a ales de data asta un personaj despre care ceva în adâncul lui îi spune că va fi la înălțimea rolurilor precedente, chiar dacă nu va egala cea mai mare reușită a lui de care il despart aproape doua mii de unități temporale mari specifice imaversului. Îi place numele lui și în timp ce se pregătește să navigheze se găndește la ziua când nu va mai fi nevoit să părăsească acest imavers. „Îl voi asocia cu un semn care o să ajungă poate la fel de celebru ca si celălalt” își spuse ațățat de anticiparea jocului. Deși incursiunile anterioare au fost în mod intenționat pașnice de data asta simte că trebuie să răzbune frustrarea simțită in perioada de reabilitare. Inchide ochii și declanșează transimaversmutarea.
O voce plăcută îl anunță:
- Bine ați venit, domnule Adolf Hitler...

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!