poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1481 .



Crocky.
proză [ ]
sistem de alarma biologic.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Joe King ]

2005-03-13  |     | 



Am revenit dupa 30 de ani. Strehaia. Timpul parca a stat in loc . M-am dus la casa din deal, casa copilariei.
Totul, asa cum stiam. Am intrat in gradina bunicului, am trecut pe langa galdanul cu apa inverzita, la fel de plin ca-ntotdeauna.
Toate legumele la locul lor, varza, rosii, ceapa si ciresul "pietros" in mijloc, ca un rege.
Si, Dumnezeule, legat de el cu un lantz, un crocodil de 5 metri lungime. Ce m-am speriat. Am dat sa fug si...m-am lovit de Pandele, nepotul meu. Unul dintre zecile de nepoti ai mei.

" Nene, mi-a zis, nu te speria, asta e noul nostru sistem de alarma. Cum vine hotzul, hap , il musca Crocky de fund si el urla mai dihai ca Salvarea " . Crocky e dresat sa muste " usor " nu e un criminal. A doua oara nu mai vin rahatii astia sa fure. "

L-am intrebat cu ce-l hraneste pe Crocky.

" Crocky e mort dupa gaini moarte. Le cumpar la negru. Si i le arunc in gura, in joaca.Sa vezi ce lacom e, le infuleca intr-o secunda. Si face salturi, sa le prinda din aer. Pentru dinti, sa-i mentina sanatosi, i-am cumparat niste oase de bivol, sa le roada. Asa cum Natasha,matus'ta ii da la pudelul ei, oase de cauciuc, sa-si mentina dintii. Crocky a ramas copil, e jucaus si te lasa sa-l mangai. Cand vin in gradina sa lucrez, mi se baga sub palma, sa-l mangai. Asa cum se baga Azorel, cainele meu care a murit calcat de sareta. Mai greu e cand se scufunda Crocky in galdan, sa se racoreasca si hotzul vine sa se spele pe fatza si-l deranjaza. Cativa hoti au murit de infarct. Vina lor,nu? " .

Am plecat din gradina, nu inainte sa-l mangai pe Crocky pe cap. A mormait de placere. Ma intreb azi, de ce nu se folosesc crocodili in loc de politisti ?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!