poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1505 .



Banderola
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cmihaela ]

2005-03-03  |     | 



-Abia astept sa vina primavara ! In iarna asta am suferit de frig ! Si am cheltuit pe incalzire…Nu am curaj sa cer bani de-acasa. Le-am zis parintilor ca am sa fac economie, c-am sa fiu cumpatata, numai sa ma lase sa vin la facultate. E prima iarna cand ma descurc de una singura si o fac destul de bine : pe transport nu cheltuiesc nimic, ca merg pe jos, o iau direct prin parcuri. Chiar imi place. Cu mancarea : un corn cu iaurt dimineata mie mi-e deajuns ! la pranz mananc la doamna Mia, gazda mea, si seara, un biscuite, un ceai si « Noapte buna ! ».
De scoala ma tin, nu lipsesc de la nici o ora ! Poate sa ninga, sa viscoleasca, eu tot ma duc ! Doar asa imi intra si mie la « bibilica » mai usor toate materiile alea, doar acolo ma intilnesc cu prietenii, mai schimb si eu o vorba cu ei, cu colegii mei. Acasa cand ajung, dau drumul la radio , ma mai invart putin prin camera , apoi ma pun in pat si stau si ascult. Sunt cateva emisiuni interesante. Lunea e ziua mea preferata : baga teatru radiofonic.
Abia astept sa vina primavera! Si acum la soare e placut, dar cum dai de umbra ingheti !
Are gazda mea o pisica ! Nu pot s-o sufar. Tot in picioarele mele este. Cum o scot din camera, cum intra iar. Si o gasesc ba pe scaun cand sa m-asez la masa, ba pe pat cand sa ma intind si eu.... De nu stiu cate ori am calcat-o ! Sa vezi ce-a mieunat, vai Doamne !
-Bai chioaro ! Uita-te pe unde mergi ! stiga biciclistul sarind jos de pe bicicleta .
Lacramioara lasa capul in pamant si-si aranja cu mana dreapta banderola alba de pe bratul stang.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!