poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1028 .



Mitul navigatorului cinstit
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Andrei87 ]

2005-02-25  |     | 



E nerăbdător să ajungă acasă. Are doar 12 ani, și a auzit atâtea lucruri fascinante despre lumea internetului… Acum, în sfârșit, are acces la această lume. Ai săi părinți făcuseră un contract cu o renumită firmă de telefonie fixă, ce furnizează și acces dial-up, iar, după o aproape o lună de așteptare (pentru reîntregirea fondurilor), au contribuit și la crearea unui cont pentru internet, tot așa, printr-o firmă cunoscută.
Așezându-se în fața calculatorului, se conectează… E fericit, și totuși… înspăimântat. Nu posedă nici un fel de antivirus. Într-o clipită, intră pe un site, comandă Norton Antivirus pe CD, și se deconectează tot atât de repede.
Poșta lucrează repede, iar el e din nou plin de bucurie. Acum e sigur pe el. Plin de entuziasm, culege o sumedenie de informații în vederea alcătuirii unui referat pentru geografie. Nu ezită să includă muntele de linkuri-referință. Dar vede o problemă… Ar dori și imagini. Însă pe internet, majoritatea au drept de autor, nu are voie să le folosească în scopuri proprii. Indignat, deschide Notepad-ul și notează: „Să-mi înreg. Enciclop. Encarta DP CD-ul de la Geo.”
Intră pe forumuri de discuții pentru a cunoaște comunitățile virtuale existente. E dezamăgit din nou: pentru înregistrarea unui user se cere vârsta minimă de 13 ani. Iese. Și cum un necaz nu vine niciodată singur, îi apar în față tot feluri de pop-up-uri enervante cu reclame sâcâitoare, sau cu poze în care sexul frumos apare într-o postură încă necunoscută de el. Deschide din nou Notepad-ul: „firewall și programe anti pop-up”.
Fiindcă una dintre pasiunile sale este muzica, își cumpără o versiune mai ieftină a bine-cunoscutul Winamp, își copiază toată muzica de pe CD-urile audio cumpărate în trecut. Dar, văzând că track-urile sunt puține și ocupă mult spațiu, se sfătuiește cu sine însuși. „Ori cumpăr programe audio de transformat WAV-uri în MP3, ori le iau pe cele din urmă de pe net…”. Nu stă mult pe gânduri, dă de niște site-uri cu warez, de unde își descarcă (în câteva ore) mp3-uri gratuite, dar care nu pot fi menținute pe PC mai mult de 24 de ore. E iarăși frustrat, așa că își face pe un site un abonament de 3,95$ pe lună, pentru achiziționarea pieselor favorite. […]
Într-o zi, stând de vorbă cu prietenii pe nou-înregistratul program mIRC, le spune: „Lumea asta e o amăgire. Totul se rezumă la bani, ca în realjitate. De fapt, e o realitate.”

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!