poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1626 .



Sunet De Vioara
proză [ ]
Adevarul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Kaelyn ]

2005-02-09  |     | 



SUNET DE VIOARA – ADEVARUL

[…]
S-a supus tonului meu aspru, care vroia sa-I spuna ‘Mars!’, si a plecat. A plecat spre un nou inceput cu o privire trista, vrand parca sa dea timpul inapoi, sa ma scuteasca de aceasta suferinta absurda. Totusi, nu-mi impartasea sentimentele, stia ca ceea ce a spus a fost spre binele meu. Poate sis pre binele lui. Eram profund ranita. Eroul meu de o viata devenise intr-o clipa un ratacitor. Un delicvent. Nu ma puteam impaca cu acest gand. Era prea salbatic.
Pentru prima data in acea primavara varsam lacrimi de furie. Simteam un amar in suflet si nu puteam sa ma resemnez cu gandul ca Anton e cel care m-a luminat in teoriile mele despre perfectiune. Puteam sa plang, si o faceam, insa cu cat plangeam mai mult imi dadeam seama ca a avut dreptate. Si totusi il compatimeam pe acest Anton care a indraznit sa strice armonia universului meu. Nu el era cel care a stat si a privit in timp ce sora lui si cel mai bun prieten decadeau? Il doream vinovat, mai vinovat decat Vali, condamnat la sentinta suprema. Eram nedreapta cu el, cu mine insami, ma minteam, insa era tot ce puteam sa fac in acel moment de deznadejde.
Mirosul trandafirilor ma apasa ingrozitor. Ma facea sa-mi doresc a arde intreaga curte veche, poate chiar intreg domeniul. Nu vroiam decat amintiri, nimic prezent, nimic care sa ma faca sa sufar. Nu stiam insa, ca amintirile sunt cele mai dureroase, sunt cele care persista. Aveam sa aflu intr-un mod in care nu mi-as fi dorit vreodata sa aflu.
[…]

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!