poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2103 .



Frânturi de duminică
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [arual ]

2005-01-08  |     | 



Mă rușineaza numai gândul că am fost naivă, că am crezut. Dar ce altceva puteam să fac în acel moment, decât să cred. Vin dintr-o familie unde o mamă pregătea prăjituri duminica, unde exista înțelegere, unde cuvintele aveau un sens, de cele mai multe ori cel din DEX. Dacă mă împiedicam, întotdeauna aveam parte de un plasture pe genunchi, iar mâncărimile sentimentale nu existau. Toate erau constante. Acum, pun la îndoială întreaga mea ființă. Am crezut intr-un om care avea numai înfățișarea unui om, în rest, interiorul era Everestul răului: egoism, lașitate, minciună, ipocrizie, toate la un loc.
Duminicile petrecute în familie,cu toții, strânși la masa din bucătarie, îmi par străine și mult îndepărtate. Orice aș face nu mai pot reveni la ceea ce a fost. Tot aud zăngănitul clopotelor de la înmormântarea mea. Ziua aceea în care mi-am deschis sufletul a fost ziua în care am murit.
Ce ușor este să te prostituezi, cunoști fluxul și refluxul și oricât de adâncă ar fi apa, nu te îneci atât de ușor. Dar să-ți deschizi sufletul în fața unui coate goale, care la rândul lui posedă un suflet, dar unul provenit dintr-o magherniță, înseamna tot prostituție. Flux si reflux, apă adâncă, mulți înecați, iar valurile care niciodată nu se sparg de același mal.
Și totuși am suferit moartea. Îmi priveam oasele despuiate de carne, ochii vineți și sufletul mâhnit. Merita oare să mor, să plătesc pentru toate răutățile lumii, să mă dezintegrez doar pentru că am crezut?
După o vreme m-am trezit din coma sentimentală, așa zisa moarte. Viața mea se derula înainte, cu dureri de cap, cursuri îngrozitor de plictisitoare, nervozitate premenstruală, toate facându-mă conștientă de existență. Uitasem cu desăvârșire dorința mea de extincție, iar recăpătarea identității a fost o adevărată binecuvântare. Mi-am schimbat rezidența, look-ul, m-am descotorosit de toate vechiturile inclusiv de papagalul acela infatuat, cu substrat de fanfaron, care se credea și mare cuceritor.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!