poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5935 .



Exclusivitate: Acuzații de fals la adresa Ministerului Culturii
presa [ ]
Știre Realitatea TV Colecţia: Puls Cultural

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Marius Marian Solea ]

2007-05-29  |     | 



http://www.realitatea.net/index.php?domeniu=9&stire=63275


Miercuri 23 mai 2007, 02:01
Un consilier al Ministerului Culturii și Cultelor acuză conducerea instituției de fals în acte și uz de fals. El susține că achizițiile publice făcute pentru o campanie a Ministerului, la sfârșitul lui 2005, sunt ilegale. Funcționarul public a prezentat documente și fotocopii ale dosarului, care, în opinia lui, ar fi fost falsificate pentru a acoperi valoarea de 600.000 de euro. Reprezentanții Ministerului au negat orice acuzație.

În noiembrie 2005, Ministerul Culturii a comandat materiale promoționale către patru societăți, prin achiziție publică. Adică a făcut exact invers de cum prevede legea, care spune că primul pas este constituirea unei comisii, apoi se încheie procese verbale de negociere și abia apoi se face comanda.

"Comenzile Ministerului Culturii și Cultelor sunt făcute tot înainte de instituirea comisiei, chiar înainte procedurii de negociere, datele de înregistrare sunt falsificate grosolan de către funcționari și de conducerea Ministerului Culturii, eu cred că e vorba de fals și uz de fals", a susținut Marius Șolea (foto), consilier Ministerul Culturii și Cultelor.

Consilierul Marius Șolea susține că a trimis numeroase scrisori conducerii Ministerului, dar n-a fost luat în seamă. Ministerul Culturii și Cultelor a răspuns însă reporterilor Realitatea TV.

Ministrul Culturii Adrian Iorgulescu recunoaște că achiziția s-a făcut prin procedură de negociere cu sursă unică, dar motivează că procesul era urgent, deoarece pachetele respective trebuiau livrate parlamentarilor din țările membre UE până la o anumită dată. Ministerul mai spune că dacă s-ar fi negociat cu mai multe firme, ar fi durat prea mult timp.

Pachetele parlamentarilor UE erau de fapt materiale de promovare a Ministerului, care trebuiau să ajungă la reprezentanții țărilor membre până la 1 decembrie, Ziua Națională a României. Comanda a fost făcută Editurii Noi Media Print, Centrului Național al Cinematografiei și Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, firme cu care, de altfel, Ministerul Culturii lucrează în mod frecvent.

Pachetele au ajuns la destinație în timp util, ambasadorii țării noastre au primit scrisori de mulțumiri din partea parlamentarilor europeni, fapt confirmat și de Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: Realitatea TV

Achizițiile publice ilegale

La adresa http://www.realitatea.net/index.php?domeniu=9&stire=63275, sub textul scris este un link care conține întreaga știre, video.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!