poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4318 .



RUBIK cu Simona Popescu la poeticile cotidianului
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cosmin dragomir ]

2009-03-31  |     | 




de la ora 18.00, joi, pe aprilie 2

in Club A

(str blănari nr 14)

poeticile cotidianului

va invita sa

faceti

si sa desfaceti

RUBIK

cu

Simona Popescu


si o parte dintre autorii care au participat la scrierea acestui roman



Ana Chiritoiu, Cristina Foarfa, Gruia Dragomir, Radu Nedelcut, Anca Ionescu, Marieva Ionescu, Bogdan Boureanu, Dragos Carciga, Raluca Ciochina, Dan Dancescu, Brandusa Dragomir, Madalina Georgescu, Radu Leca, Sonia Lodi, Igor Mocanu, Dominika Ogrodnik, Eva Pervolovici, Ovidiu Pop, Alina Purcaru, Laura Sandu, Elena Stancu, Simona Vasilache.

ordinea este alfabetica, prezenta la poetici este sigura

pentru 7 dintre ei

puteti sa pariati pentru care


Timp de patru ani Simona Popescu a pus la cale impreuna cu studenti ai facultatii de litere o carte. Cartea este Rubik si a fost lansata anul trecut la editura Polirom.

“Întîlnirile noastre de miercuri seara, de la sala 314, n-aveau nimic din ritualurile și cruzimile cenacliste. Eram un cerc de prieteni și aveam ceva de făcut împreună. De la un punct încolo nici n-am mai vrut să primim oameni din afară, ca la un cenaclu, aveam impresia că ne fac să pierdem timpul. Ne-am tot văzut timp de 4 ani, deși romanul propriu-zis l-am terminat în doi ani. Atunci ne-a venit ideea unei variante multimedia. A fost mai mult un pretext ca să continuăm să ne vedem.” spune Simona Popescu intr-un interviu acordat lui Cezar Paul Badescu pentru Adevarul.

Romanul este insotit de un DVD pe care se gaseste si o serie de filme scurte, pe ideile ce construiesc tesatura Rubik-ului. In cele cele doua ore de la poeticile cotidianului vom urmari si cateva dintre cele 60 de filme video si grupaje de fotografii (Din cuprins: Eu si trupul meu de Scama, Vind goblene, Mani Graff, Erno si Rubik la 314, Snake, Fetita, 1010, Degetul Soniei de la picior, Ce sa fac cu toate pozele astea, Ultimul nivel. 314, Eu imi amintesc atitea…). In Liftiera si ghergheful si Dosar „Goblenista” apare ca protagonista Doamna Lili, celebra liftiera si „goblenista” de la Teatrul National din Bucuresti.

O parte din filme sint editate de Eva Pervolovici, care a folosit fragmente din casetele realizate de Simona Popescu si Gruia Dragomir cu o camera video „de familie”. In „familie” apar autori rubici si prietenii lor. Alte citeva filme ii au ca autori pe citiva studenti (acum absolventi) ai sectiei Video de la Facultatea de Arte din Bucuresti. Mare parte din fondul sonor apartine prietenei de departe, Johanna Reich ( Germania ).

Ca un bonus pentru cei care deja stiu romanul Rubik, spectatorii poeticilor vor putea sa “guste” si

filmul lansarii acestei carti in versiunea gandita de Alexandru Patatici.

O întâlnire prezentată de razvan tupa

Poeticile cotidianului se apropie de implinirea a 4 ani de cand functioneaza saptamanal in spatiul din Club A. In fiecare saptamana vom descoperi cate o carte nou aparuta in lectura publica si vom invita un scriitor contemporan sa fie supus intrebarilor dumneavoastra si sa vorbeasca despre scrisul sau (si al celor care l-au influentat).

microfon deschis

POEZIA TA IN CLUB A - O data cu implinirea de trei ani de poeticile cotidianului intalnirile din club A isi asteapta publicul sa arate ce stie. Inscrieti-va joi in Club A, cu zece minute inainte de ora 18.00 a poeticilor cotidianului si puteti prezenta timp de cinci minute la Poeticile cotidianului, poemele dumneavoastra vorbite. SLAM sau POEZIE VORBITA, POEZIE TRADITIONALA sau EXPERIMENTE, POEZIA TA da piept cu publicul.TE TZINE?

http://casadepoezie.wordpress.com/poeticile-cotidianului-2009/

http://poetica.rocultura.ro


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!