poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2053 .



Poemiracolul
presa [ ]
Le Printemps des poètes - Primăvara poeților - 23-29 martie 2009 - în Bucovina

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2009-03-18  |     | 





Festivalul Le Printemps des poètes - Primăvara poeților ediția 2009 se va derula în România în intervalul 23-29 martie, prelungind pe toată durata primei luni de primăvară festivitățile prilejuite de Ziua Internațională a Francofoniei, ca și de celebrare a Franței în România francofonă și multiculturală.
La Suceava, în săptămâna francofoniei, se vor derula mai multe recitaluri, lecturi publice și lansări de carte, în universitate, în colegii și licee, în școlile cu opt clase, dar și în cluburile de poezie și de jazz. În acest an, coordonez pentru a doua oară această orchestră de manifestări, intitulând POEMIRACOL LA SUCEAVA programul creat de mine în cadrul Festivalului Le Printemps des poètes - Primăvara poeților ediția 2009.
Ediția pe care am coordonat-o în anul 2007 aparținând aceluiași festival a fost axată pe un grup de poeți care practic au constituit o generație adolescent-estetică ce a explodat în 2006-2007 la Colegiul Național "Petru Rareș" , iar împreună cu doamna Nicole Pottier(care a gestionat partea de web-design) am creat chiar și o revistă internetică pentru acei merituoși tineri, intitulată Mon Gavroche Littéraire http://www.freewebs.com/mon-gavroche-litteraire/programulsuceava.htm :
Francofonia suceveană mai este reprezentată pe internet și într-un blog creat de mine în anul 2008, pentru a consemna momentele semnificative derulate cu ocazia Zilelor Francofoniei organizate acum un an de Universitatea locală și partenerii săi: http://franophoniesuceava2008.over-blog.com/
Universitatea "Ștefan cel Mare" este unul dintre centrele francofone de reputație foarte bună din Estul Europei, derulând anual programe de maxim interes în cadrul parteneriatelor francofone.
Programul POEMIRACOL LA SUCEAVA, în cadrul Festivalului Le Printemps des poètes - Primăvara poeților ediția 2009 conține o agendă încărcată. Reperele fiecărei zile sunt următoarele:
luni, 23 martie, la ora 11, deschiderea, la Biblioteca Bucovinei.
Marți, 24 martie, ora 9.30, aula Colegiului Național „Ștefan cel Mare” – Coordonator prof. Octavian Nestor. Miercuri, 25 martie, ora 11.30, aula Colegiului Național „Petru Rareș”, coordonator prof. Cîrstian Gheorghe.
Joi, 26 martie, ora 15, Școala nr.1, Coordonator prof. Timofti Liliana.
Vineri, 27 martie, ora 17, Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu”, Sala Auditorium, Coordonator prof. Sabina Roman, directoarea colegiului, cu participarea Prof. Dr. Sanda Maria Ardeleanu, Prorector al Universității „Ștefan cel Mare”, deputat de Suceava în Parlamentul României.
Pe durata lunii martie, prilejuit și de Ziua Internațională a Francofoniei dar și de Festivalul Primăvara Poeților, Biblioteca Bucovinei găzduiește expoziții de carte despre Franța și de carte de expresie franceză, dar și de carte de expresie a culturilor ce trăiesc în armonie în Bucovina și în România (germană, armeană, evreiască, polonă, maghiară, albaneză, sârbă, ucraineană, rusă, turcă, italiană, greacă etc.), acesta fiind și sensul cel mai modern al conceptului de francofonie, care se referă nu numai la folosirea limbii franceze, ci și la cultivarea cutumelor toleranței și bunei vecinătăți, ale respectului pentru diversitate și alteritate. Expoziția găzduiește cărți din fondul documentar al bibliotecii, din fondul Bucovina, din fondul Angela Furtună și din colecția de carte și de reviste Minorități organizată în cadrul Programului de Educație Antidiscriminare pe care îl coordonez de patru ani de zile, prin programe media, conferințe, simpozioane și colocvii.

Angela Furtună

Director de program Le Printemps des poètes - Primăvara poeților ediția 2009, pentru Bucovina




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!