poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7020 .



Serile ArTgotice Sibiu - cronica 14 martie
presa [ ]
Expoziție de poezie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cailean ]

2009-03-18  |     | 



De pe vedele Roșiorilor, Liviu Nanu, și cu o întreagă colecție de curcubee în suflet, despre care am aflat mai târziu, Eugenia Reiter, au descins sâmbătă în Atriumul sibian al poeziei. Pe Liviu îl știam deja, dintr-o altă întâlnire la Sibiu, ce avusese loc cu trei săptămâni în urmă, iar “Nia” a adus drăgălășenia unei prezențe calde și blânde. Fotoliile s-au ocupat rând pe rând, cu personaje ce încep a fi nelipsite de la întâlnirile noastre, scriitori, profesori, artiști plastici, prieteni din ce în ce mai apropiați. Liviu a adus o coșarcă de cărți pentru viitoarea bibliotecă a cafenelei, volume de poezii ale mai multor poeți contemporani, iar exemplare din proaspătul volum al lui Adrian Firică, “Autoportrete”, s-au împărțit celor prezenți. Din partea Mariei-Gabriela Dobrescu invitații au primit deja tradiționalele fotografii plastifiate, cuprinzând un fragment din poeziile autorilor.

Photobucket
Eugenia Reiter
Cu toate neajunsurile mele ca moderator, care vor trebui drastic îmbunătățite, s-a făcut totuși început poeziei, glasul și expresia artistică a Eugeniei Reiter așezând, foarte curând, seara în făgașele ei. Cei prezenți au insistat ca autoarea să-și citească toate poeziile selectate. Bucuria venea de nicăieri, ceea ce era, probabil, o vrajă a autoarei. La final, domnul profesor Guga ne-a spus câteva impresii despre poezia autoarei.

Photobucket
Liviu Nanu a citit din poeziile pe care le pregătise și curând a trebuit să facem loc în încăpere lui Waldo și Olguței, iar pentru că am vrut să auzim de Bicuță din gura autorului, acesta s-a văzut nevoit să deschidă și cartea de proză. E important de menționat și faptul că Liviu ne-a prezentat și antologia de poezie și cea de proză a site-ului poezie.ro, făcând, astfel, cunoștință cu mulți alți autori.

AD FS
Au mai citit din volumele proprii și Alice Drogoreanu, care a pus și capăt expoziției sale de fotografie de la “Atrium”, și Florian Silișteanu, “asibiat” în grabă cu nelipsitele-i “ardumaș”-uri, cel mai nou dintre ele fiind scris în aceeași seară și publicat deja, de curând, pe site.

grup L_CR
Radu Comșuța, Sandu Tarsia, Dan Herciu, Cristina Voicu, Florian Silișteanu, Florin Zanfirescu, Florentina Clapa, Niu Herișanu; Laura Cozma, Cornel Rodean

G_G Photobucket
Silviu Guga, George Precup; Laura Cozma, Liviu Nanu

Liviu Nanu ne-a dăruit din fotografiile sale de expoziție, iar bucuria Laurei de a-l reîntâlni nu mai trebuie descrisă, de vreme ce avem fotografia. Seara a continuat cu o frumoasă cină într-un cadru tradițional românesc, unde s-a mai citit și s-a mai scris (!) poezie. Trebuie să-l conving pe George Precup să posteze poezia dedicată Laurei Cozma în acea seara, iar cea scrisă de Florian Silișteanu, în liniște, după plecarea noastră, a fost deja postată de el aici. La ieșire fulguia, iar drumul de întoarcere l-am făcut prin luminile portocalii ale nopții.

Photobucket

Duminică ne-am băut cafeaua împreună și am făcut planuri (încă secret). Am vizitat expoziția de pictură a unui basarabean deosebit de talentat, Vitalie Butescu, care expusese inclusiv la Londra. În formula Eugenia cu fiul Silviu, Liviu cu fiul Radu, George, Laura și subsemnatul, am mâncat la prânz împreună, ocazie cu care am aflat de colecția de curcubee de peste Olt, a Eugeniei. Și ne-au spus că vor reveni.

Photobucket

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!