poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8793 .



\"Serile Artgotice\" - cronica 10 ianuarie
presa [ ]
Expoziție de poezie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cailean ]

2009-01-11  |     | 



Florian01
Florian Silișteanu cu afișul serii

A fost prima seară artgotică în care fumătorii au depăpșit net ca număr pe cei nefumători, astfel că totul a început cu o pauză de țigară în salonul alăturat.

Din partea Mariei Gabriela Dobrescu, cei care au citit au primit fiecare, trimise prin poștă, câte o coală plastifiată, cu un fragment din poezia celui invitat, pe câte o fotografie atent aleasă, completând colecția "expoziției". Plăcuta surpiză nu a rămas neremarcată.

Dana Banu a avut primul cuvânt, și a început citindu-ne o poezie transmisă de Mircea Lăcătuș din Viena. Apoi ne-a citit câteva poezii, din păcate întreruptă cam des, ba de Sămărghițan, care tot găsea ceva de spus între poezii, ba de vreo chelnăriță, ba de Valentin Leahu cel inedit. Dar ne-am amintit de elian și eternele ei drumuri-descoperiri printre tamarini, ori fantastice scrisori pentru Mutti, răzbătând dincolo de acel cuvânt din șapte litere.

Dana B01 DanaB02
Dana Banu

FlorinC
Florin Caragiu

Florin Caragiu a citit despre firele nevăzute care atârnă lumea de cer și care vorbesc despre maiestuoasa carte a ființei. Victor Potra a ținut să citească din cartea lui Florin Caragiu fragmente remarcate, ridicând un pod între cei doi scriitori, un pod al cărui prim picior, ne-ar plăcea să credem, s-a întemeiat la Sibiu.

Victor_Florin
Victor Potra și Florin Caragiu

stanga Ge_Da_Ad
Mihai Maxim, Sandu Tarsia, Victor Potra, Liana Boțoc, Florin Caragiu, Valentin Leahu, dna Leahu, Adriana Lisandru, George Precup, Dana Banu, Adrian Suciu

Florian Silișteanu, cel care își aranjase primul „taraba” în colțul încăperii, și-a atârnat un anunț de cel mai apropiat spot de lumină, anunțând că ne vinde pământ nicăieri. A fost nevoit să facă un adevărat slalom printre intervențiile prietenului Valentin Leahu, aruncându-ne cu dărnicie câte un pumn din țărâna tărâmurilor sale poetice, spre care ne îmbarca în corăbii jucăușe.

Cristina_Dan FlorianS
Cristina Voicu, Dan Herciu, Florian Silișteanu


Adrian Suciu, ne-a împărțit poemele sale franceze, ne-a dăruit poezii cu autograf și ne-a rugat să nu-l întrerupem, pentru a ne prinde în mrejele reflecțiilor despre prieteni și despre iubire, dăruind cu lingurița doze calculate de „lapte strivit între dinți”.

AdrianS
Adrian Suciu

Cristina Voicu, apoi, a vrăjit atmosfera cu textul lui Victor Potra despre „omul fără povești”, „basmul pentru elian”.

Cristina Cornel Cornel_Florian
Cristina Voicu, Cornel Ștefan Ghica, Cornel Rodean, Florian Silișteanu

Poveștilor care au urmat nu le-a mai putut ține nimeni socoteala.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!