poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6555 .



”Serile artgotice” - cronica zilei întâi
presa [ ]
despre o altă față a poeziei - impresii personale

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cailean ]

2008-12-07  |     | 



Prima mea impresie aceasta a fost: că la mica lumină a unor spoturi și adâncit în fotoliu, poezia sună cu totul altfel decât în fața computerului.

Cu o zi înainte, Camelia Silea, care trebuia să citească, m-a sunat din spital de sub perfuzii, că nu va putea veni. Îi era teamă că mă voi supăra. Păi cum să mă supăr? Apoi au urmat surprizele: plin de emoții, Dan Herciu a venit cu 35 de poezii elegant legate în spirală, exemplare pe care le-a așezat pe mese. Am mai adus vreo câteva fotolii din încăperea geamănă și în sfârșit ne-am așezat. Poezia a venit de la sine, iar marca Dan Herciu m-a cucerit a doua oară. A doua surpriză au fost cele trei liceiste trimise de Camelia, in absentia, care au citit din ”Cascadele” acesteia. Își împărțeau cartea în semne.

Dan Herciu
Dan Herciu

Dintre cunoscuții agoniei ar trebui consemnată prezența incognito a Mariei Gabriela Dobrescu venită din Câmpina, pe care ”nu am lăsat-o” să ne citească decât prima parte din ”Labirintul toamnei”, ca avampremieră a venirii ei ca cititor în 20 decembrie. Înainte însă de a intra în Atrium, la capătul Podului Minciunilor, era o tânără, singură, așteptând. O tânără, așteptând singură în seară la un capăt de pod nu putea avea întâlnire decât cu poezia. Era Maria Cîrciumaru. Ne va citi și ea în 20. Apoi, o mână foarte timidă mi s-a întins din penumbră și am înțeles repede de ce la Virtualia de acum doi ani rămăsese retrasă până la sfârșit, de nu știa nimeni că ea este acolo: Laura Cozma. Pe ea n-am putut-o convinge încă să ne citească, nici măcar în compania soțului ei, ce lipsea acum, dar care își așteaptă al doilea roman de sub tipar. Cristina Voicu a poposit și ea preț de câteva poezii; un alt zbor împușcat o chema, așa cum ne va mărturisi mai târziu.

atrium
Mihai Maxim, Maria Marinela Cîrciumaru, Maria Gabriela Dobrescu, Alina Vechiu, ---, Sandu Tarsia, Ioana Mălău.

Am considerat necesară o scurtă prezentare a artgoticilor, dintre care era prezent doar încă unul, sculptorul Mircea Ignat (care va expune în Atrium începând cu 12 decembrie) venit cu prietenul său, pictorul Petre Dumbrăveanu. Aș mai menționa dintre cei prezenți pe Mihai Curtean, gazda cenaclului literar Astra din Sibiu, și Mihai Maxim inițiatorul cenaclului literar din cadrul Școlii Regina Maria din Sibiu, ai cărui elevi ne vor citi săptămâna viitoare, în 13, când se vor împlini și 25 de ani de la plecarea dintre noi a lui Nichita Stănescu. Mai menționez aici și prezența lui Sandu Târșia, pe care am reușit în sfârșit să-l scot din bârlog. Dar pe ei încă nu-i știți.

Mircea
Ioana Mălău, Laura Cozma, Mircea Ignat, Petre Dumbrăveanu.

Fotografiile sunt realizate de Cristina Voicu și îi mulțumesc mult pentru amabilitatea de a ni le transmite.

Săptămâna viitoare începem la 5.

io
Călin Sămărghițan, Dan Herciu, ---, Mihai Maxim
N-aș fi pus poză cu mine, dar îmi place instantaneul.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!