poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5586 .



Festival național de epigramă
presa [ ]
La Caransebeș, toamna se numără epigramiștii...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nelujorz ]

2008-08-31  |     | 



Cenaclul de epigramă "Apostrof" și Casa municipală de cultură "George Suru", cu sprijinul Primăriei municipiului Caransebeș, au organizat, în zilele de 29 și 30 august, 2008, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului național de epigramă, manifestare culturală de prestigiu, cuprinsă în calendarul Uniunii Epigramiștilor din România.

Cu acest prilej, așa cum se obișnuiește la orice festival de gen, s-a organizat și un concurs de epigramă, având temele: "Barul și paharul" și "Capra vecinului". După jurizarea lucrărilor celor 74 de participanți la concurs, juriul festivalului, alcătuit din scriitorii și epigramiștii Ioan Cojocariu, Ioan Jorz și Nicolae Nicolae, a stabilit următorul palmares:

Premiul I - Nichi Ursei - Rm.Vâlcea
II - Gheorghe Constantinescu - Brașov
III - Nicolae Bunduri - Brașov

Mențiuni - Ion Moraru - Galați
Mihai Sălcuțan - Buzău

Premiul special al Casei municipale de cultură "George Suru" a fost acordat epigramistului Ion Toderașcu - Vaslui
Premiul special al Primăriei municipiului Caransebeș a răsplătit creația cunoscutului umorist brăilean MIhai Frunză

Pentru contribuții deosebite în dezvoltarea mișcării epigramatice românești, juriul festivalului a hotărât să acorde următoarele premii de excelență:

Nicole Paul Mihail - Nicomah - Sinaia
Ioan Diviza - Chișinău
Dan Căpruciu - Galați
Elis Râpeanu - București
Gigea Gorun - Craiova

Festivitatea de premiere și "regalul de epigramă" au avut loc în aula "1 Decembrie 1918" a Primăriei municipale, în prezența vice-primarului Ilie Iova, consilierilor locali și sponsorilor festivalului, precum și a unui numeros public, amator de epigramă.
Din programul Festivalului Național de Epigramă, Caransebeș 2008, merită să fie amintită refacerea, în sens invers, a drumului roman descris în "Tabula Peuntingeriana", de la Tibiscum(Caransebeș) la Tierna-Dierna(Orșova), unde invitații, însoțiți de gazde și oficialități ale municipiului, au fost îmbarcați pe o moto-navă de croazieră. Pe firul apei, în amonte, Dunărea se vede altfel decât de pe mal. Nava s-a deplasat până dincolo de "Cazane", pe traseu putându-se admira peisajul mirific dar și "Tabula Romana", "Capul regelui Decebal" - sculptură monumentală, în basorelief, (lucrare finanțată de cel care a fost Iosif Constantin Drăgan), peșterile subacvatice, Golful Mraconia, unde, la "Steaua Dunării", s-a făcut popas pentru un dejun cu specific pescăresc.
Despărțirea de oaspeții dragi, din rândul cărora merită să fie amintiți: George Corbu - președintele UER, "agonistul" Ștefan-Cornel Rodean și Nicolae Mihu - Sibiu, Gorge Petrone și Vasile Larco - Iași, Alexandru Hanganu - Brăila, Ioan-Puiu Marinescu - Cluj, Ioan Grosu - Galați, Viorica Găinaru și Ioan Șiman - Baia Mare, Ion Ghera - Ohaba Mâtnic, Arcadie Chirșbaum - Făget, Vlad-Cerna Jerca - Timișoara, Marius Goge - Craiova, s-a produs după o "cină festivă" prelungită, (unde s-au servit produse culinare cu specific bănățean), la pensiunea turistică "BIBA" din Poiana Buchin, la 15 km de Caransebeș. Printre momentele de antren, oferite de solistul vocal Ștefan Isac, s-a organizat și un concurs ad-hoc de epigramă, având ca temă numele pensiunii. Premianți au fost: Alexandru Hanganu, Ion Diviza și Nichi Ursei.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!