poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4999 .



Serile de la casa poetului
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [L.I.Muresan ]

2014-07-13  |     | 



În perioada 22-25 iulie 2014 are loc cea de a treia ediție a festivalului de literatură contemporană „Serile de la casa poetului”. Locația este sediul bibliotecii „Andrei Mureșanu” din Bistrița, singura casă memorială din municipiu. Inițiatorul și organizatorul activității este scriitorul David Dorian, bibliotecar, un sufletist și neobosit alergător într-ale literelor. Patronajul festivalului aparține Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud, respectiv directorului acesteia scriitorul Ioan Pintea.

Manifestările vor avea loc în aer liber, în micuța curte a casei memoriale, unde sînt așteptați toți iubitorii de literatură din Bistrița și nu numai.

Voi adăuga aici mesajul de întîmpinare al scriitorului David Dorian:

O nouă întâlnire la Casa Poeziei

În urmă cu trei ani, la Casa memorială Andrei Mureșanu, filială a Bibliotecii Județene George Coșbuc Bistrița-Năsăud, începea una dintre cele mai consistente manifestări literare. Scriitori bistrițeni, aparținând unor vârste și crezuri artistice diferite, se întâlneau la mijlocul verii în recitaluri de poezie și muzică. Pe parcursul câtorva seri, lecturile publice și dezbaterile legate de actul creației transformau casa bunicilor în care a copilărit creatorul versurilor Imnului Național, într-o veritabilă Casă a Poeziei.
”Serile de la Casa Poetului” au fost gândite ca un maraton literar în care poeți, prozatori și eseiști din județul Bistrița-Năsăud să-și prezinte creațiile mai vechi sau mai noi, dar și ca perimetru de întâlnire și cunoaștere, de solidaritate între creatori și iubitori de literatură.
Ediția de anul acesta, a treia, este deschisă și prozatorilor. Se dorește lărgirea participării cu cei ce scriu proză, eseu și critică literară. Lecturile vor începe în fiecare seară de la ora 19, în curtea casei memoriale, în intervalul 22-25 iulie. Pe lângă momente muzicale ce vor pregăti auditoriul pentru o receptare sensibilă la cuvânt, vor avea loc, de asemenea, prezentări și lansări de cărți.
Participanții vor putea trage concluzii fundamentate despre modul cum se scrie astăzi poezie și proză, la diferite niveluri, despre potențialul creator al zonei care a dat scriitori de talia unui Mureșanu, Coșbuc sau Rebreanu, dar și scriitori ce fac cinste literaturii române contemporane.
La ediția din acest an, și-au anunțat participarea următorii scriitori: Nicolae Avram, Nicolae Bosbiciu, Lucreția Bucur, Ioan Cioba, Icu Crăciun, Melania Cuc, Elena M. Cîmpan, Vasile Dâncu, Suzana Deac, David Dorian, Emil Dreptate, Florica Dura, Victoria Fătu Nalațiu, Andreea Gal, Laura Gherman, Menuț Maximinian, Mircea Măluț, Al. C. Miloș, Gheorghe Mizgan, Liviu-Ioan Mureșan, Jenița Naidin, Iacob Naroș, Olimpiu Nușfelean, Maria Olteanu, Traian Parva Săsărman, Iulia Pațiu, Alexandru Petria, Ioan Pintea, Virgil Rațiu, Veronica Știr, Victor Știr, Alexandru Uiuiu, Ștefan Veșcari, Vasile Vidican și Ana Zegrean.”


Mai multe informații găsiți în presa locală și județeană. Înarmați-vă cu răbdare! Va fi un adevărat maraton.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!