poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6300 .



Volumul cîștigător al celei de a treia ediții a Concursului de debut organizat de Grupul RO KU
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alchimina ]

2013-11-29  |     | 



Motivația principală a concursului este aceea de a-i stimula pe autorii de haiku care sînt pe punctul de a putea tipări primul lor volum. De a le întrerupe șovăiala, comoditatea, neglijența sau reticența cu care au tot amînat un gest atît de firesc. De aceea, el se adresează atît vechilor autori, cît și celor care scriu haiku doar de puțină vreme, atrași de concursurile noastre online.

Scopul secund este însă acela de a îmbogăți BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI (BRK) cu volumele celor care nu s-au gîndit sau n-au îndrăznit încă să-și adune, să-și grupeze și să-și înșiruie poemele pentru a încropi un volum, deși valoarea lor a fost confirmată prin rezultatele din concursuri și poemele publicate în reviste sau antologii. Acest al doilea obiectiv este profitabil pentru întreaga comunitate a iubitorilor de haiku și, mai ales, pentru cei care se apropie acum sau vor veni în continuare către poezia niponă. Ei vor găsi tot mai mulți autori diferiți și valoroși a căror lectură să le îndrume gustul. Care să compenseze lipsa cărților din biblioteci și librării.

A publica un volum pe hîrtie înseamnă un efort suplimentar pentru redactarea textelor, pentru a căuta o editură convenabilă și poate un cost prea ridicat pentru un buget precar. Propunînd publicarea online, venim în întîmpinarea celor care au material pentru un volum și vor să fie prezenți cu el pe internet posibilitatea de a-l publica la un preț modic și cu eforturi minime. Publicarea online are și avantajul că oricînd textele pot fi retușate, volumul întreg revizuit și înlocuit cu noua variantă. Ea poate fi astfel o operațiune pilot în vederea publicării pe hîrtie.

Din cele 6 volume înscrise în concurs și publicate în secțiunea CONCURS DE DEBUT ÎN VOLUM 2013 din BRK:

 Cristina Monica Moldoveanu – CÃLÃTOR FÃRÃ VÂRSTÃ
 Corina Iona – FLUTURI ȘI PIETRE
 Cristina Oprea – ALT ANOTIMP, ALT CÂNTEC
 Dan Norea – UCENIC LA ȘCOALA DE SENRYU
 Valer G. Pop – CÂNTÃRIND CURCUBEUL
 Silvestru Miclăuș – SECVENȚE


juriul, format din Șerban Codrin, Dan Doman și Corneliu Traian Atanasiu, a desemnat în unanimitate drept cîștigător volumul lui

 photo _DanNorea-foto_zpscd96aa3d.jpg


Dan Norea - UCENIC LA ȘCOALA DE SENRYU


Felicitări cîștigătorului și tuturor participanților!

Foarte curînd, volumul va fi tipărit și va fi anunțat în Librăria RO KU, de unde-l veți putea procura la fel ca și volumele cîștigătoare ale edițiilor anterioare: Livia Ciupav – CALENDAR DE CEAPÃ (2009) și Cezar Florin Ciobîcă – CARUSELUL ANOTIMPURILOR (2011).

Pentru prima dată, la această ediție, cîștigătorul va avea ca invitați pe toți participanții la concurs, oferindu-le fiecăruia cîte două pagini în volumul său.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!