agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1581 .Festivalului național de umor "Ion Cănăvoiu" ediția a XX-a
presa [ ]
La Tg-Jiu și Runcu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Silvero ]

2012-09-10  |     | Regulament

Consiliul Județean Gorj, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, ]n parteneriat cu Biblioteca Județeană “Christian Tell”, Școala Populară de Artă, Asociația Epigramiștilor din România, Asociația Națională a Caricaturiștilor, Grupul de publicații "Flacăra", Liga Culturală "Fiii Gorjului", Consiliul local și Primăria Runcu, Societatea Umoriștilor Gorjeni organizează, în perioada 19-21 oct. 2012, ediția a XX-a a Festivalului Național de Umor “Ion Cănăvoiu”.

Organizare
Manifestarea este deschisă umoriștilor - profesioniști sau neprofesioniști - pe următoarele secțiuni: 1. concurs pentru cea mai bună carte de umor a anului; 2. epigramă, 3. fabulă, 4.proză umoristică scurtă, 5. parodie/poezie satirică și 6. caricatură/fotografie umoristică.
I. Concurs de volum, inclusiv antologii. Participă volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică...) tipărite în perioada oct. 2011 - oct. 2012.
II. Concurs de epigramă. Se concurează cu 10 epigrame, câte 2 pe temele: "Toamna se numără... aleșii"; "Urna... scapă turma" , iar celelalte pe teme libere.
III. Concurs de fabule. - 3 fabule
IV. Concurs de proză scurtă. - 3 proze de maxim 3 pagini fiecare.
V. Concurs de parodie/poezie umoristică. - câte 5 creații.
VI. Concurs de caricatură/ fotografie umoristică. Se vor trimite minimum 5 caricaturi / fotografii, de format A4 în passepartou, pe teme libere.
Pentru Concursul de parodie este obligatorie anexarea operei/lucrării după care s-a realizat parodia.
Nu se impune limită de vârstă pentru participare.
Autorii interesați de concurs își vor trimite lucrările într-un singur exemplar, pe adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, str. Calea Eroilor 15, Târgu-Jiu, cod 210135, Gorj, până la data de 15 octombrie 2012 (data poștei).
Nu este admisă participarea în concurs a autorilor laureați (cu premiul I) la ultimele trei ediții.
Vor fi respectate obișnuitele condiții ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto și adresa în interior. Obligatoriu va fi menționat un telefon de contact). Pentru secțiunile volum și caricatură condiția de "motto" se exclude.
Un juriu local va selecta lucrările pentru fiecare secțiune și vor fi propuse spre ierarhizare juriului național al Festivalului, care include personalități ale umorului românesc pentru fiecare din cele patru secțiuni.
¥n cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: Salonul național de caricatură - ediția a VII-a, întâlniri cu epigramiștii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziții, spectacole, lansări de carte și reviste, emisiuni radio-tv.
Premii
Două premii pentru "Cea mai bună carte de umor a anului" (pentru volum de epigramă și separat pentru volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică), în valoare de 800 lei, respectiv 800 lei, acordate de Consiliul Județean Gorj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
Secțiunile epigramă și fabulă
Două premii l, în valoare de 600 lei fiecare, pentru: epigramă și fabulă, acordate de Consiliul Județean Gorj.
Două premii ll, în valoare de 480 lei fiecare, acordate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
Două premii lll, în valoare de 320 lei fiecare, acordate de Liga Culturală "Fiii Gorjului" și Grupul de Publicații "Flacăra" București.
Secțiunea proză scurtă
Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local și Primăria Runcu
Secțiunea parodie/poezie umoristică
Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local și Primăria Runcu
Secțiunea caricatură
Trei premii, în valoare de 400 lei, 240 lei și respectiv 160 (I, II, III) acordate de Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Liga Culturală "Fiii Gorjului".
Premiul anual pentru literatură "Ion Cănăvoiu", în valoare de 800 lei, acordat de Biblioteca Județeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului.
Pentru această secțiune va funcționa un juriu aparte, format din scriitori gorjeni.
Șase premii speciale, în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Consiliul Județean, pentru caricaturiștii invitați de organizatori la ediția a VII-a a Salonului Național de caricatură.
Șase premii de excelență în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Școala Popular[ de artă Tg-Jiu unor promotori și creatori de umor
Vor mai fi acordate și alte premii speciale, oferite concurenților de instituții și firme gorjene, diverse publicații, posturi de radio și tv, persoane particulare etc.
Lucrările destinate concursului nu se restituie. Volumele primite vor intra în fondul de carte "Ion Cănăvoiu" al CJCPCT Gorj.
Juriul are latitudinea ca, în funcție de valoarea lucrărilor din concurs, să redistribuie unele premii. Cheltuielile de cazare, transport și masă pentru juriu și invitați vor fi suportate de către organizatori. Pentru laureați se asigură cazarea și masa.
Câștigătorii și invitații vor fi anunțați telefonic sau telegrafic în timp util, pentru a fi prezenți la festivitatea de premiere, din ziua de 21 octombrie a.c.
Informații suplimentare la telefoanele: • 0253/21.37.10 (Centrul Jud. pt. Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale), • 0721.370.057 (Ion Cepoi - director CJCPCT Gorj), • 0727930333 (Viorel Surdoiu)

.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!