poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2867 .



Espacio Niram din Madrid. Sfârșit de săptămână dedicat artei și culturii
presa [ ]
Comunicat de presă

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Levana ]

2009-08-07  |     | 



Sfârșit de săptămână dedicat artei și culturii românești
în Espacio Niram din Madrid

07 – 08 august, Madrid

Espacio Niram, local înființat de pictorul român Romeo Niram la Madrid și dedicat promovării valorilor culturale românești, devine în acest week-end scena culturii românești din Spania: 4 evenimente atragătoare, de la prezentare de modă la filosofie și artă.

“La Blouse Roumaine”: expoziție de artă artizanală de Elena Serb și prezentare de modă - Vineri, 7 August, la orele 20, Espacio Niram, Madrid
Galeriile Bogdan Ater organizează expoziția de artă artizanală a artistei Elena Serb care cuprinde bluze românești tradiționale de tip ie, urmată și de o defilare de modă, realizată de tinere studente românce din Madrid, care vor prezenta creațiile vestimentare. Acesta este primul eveniment din cadrul unui proiect mai larg, inițiat de artistul plastic Bogdan Ater, care are în vedere o redescoperire a miturilor românești prin intermediul artei.
O introducere în lumea iilor românești din punct de vedere artistic o va face Isabel del Rio, istoric de artă, cu prezentarea “De la Matisse la Yves Saint Laurent”.
Horia Barna, Directorul ICR Madrid va vorbi despre tradițiile românești și necesitatea continuării lor astăzi, în timpuri moderne.
Evenimentul va fi prezentat de Fabianni Belemuski, directorul Revistei Niram Art care va oferi câteva repere legate de inspirarea mai multor artiști români din motive românești tradiționale, cum ar fi pictorul Daniel Rosenthal și celebrul său tablou “România Revoluționară”.

Urmând firul artistic al serii, revista Yareah își continuă dezbaterea:
Brâncuși versus Picasso, partea a II-a: Fotografie versus Pictură
Dezbaterea critică Brâncuși versus Picasso, inițiată de curând de Revista de Arte Frumoase Yareah în Espacio Niram din Madrid, continuă, în partea a doua, analiza operei celor doi artiști. De data aceasta, Constantin Brâncuși este prezentat în calitate de fotograf, iar Pablo Picasso renunță la sculptură în favoarea picturii. Amândoi artiștii aveau o mare pasiune pentru arta fotografică, fiind cunoscute astăzi fotografiile realizate de Brâncuși și tehnica de pictură după fotografie folosită de Picasso în mai multe tablouri.
La evenimentul organizat de Directorul revistei Yareah Martin Cid și de istoricul de artă Isabel del Rio își aduc propria viziune artiștii plastici spanioli Alfred Fuchs și Yulia Martínez, fotograful român Bogdan Ater și filosoful Héctor Martínez Sanz.
- Vineri, 7 August 2009, la orele 22 H, Espacio Niram, Madrid –

După explozia de culori din iile românești, sâmbăta aduce o nota gravă:
Cafeneaua Culturala Espacio Niram, VI: “Cioran”
Invitatul celei de a șasea ediții a Cafenei Culturale Espacio Niram, dedicată lui Emil Cioran, este filosoful spaniol Héctor Martínez Sanz, care va susține o prezentare a operei lui Cioran. În continuare, va avea loc un dialog între Héctor Martínez Sanz și Fabianni Belemuski, directorul Revistei Niram Art, urmat de un moment poetic.
8 august, 21.30 H, în Espacio Niram - Un eveniment organizat de Espacio Niram & Revista Niram Art

Mai multe detalii:
http://www.espacioniram.com/eventos/nicoleblanco.html
http://www.espacioniram.com/eventos/cafe_literario.html
http://revistaniramart.wordpress.com/ultimele-stiri/


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!