poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1270 .



Clinica de psihiatrie
poezie [ ]
Jurnal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [volodiam ]

2007-04-04  |     | 



26 iulie

Prima zi la psihiatrie. Nu e "zbor deasupra unui cuib de cuci". E tristețea lipsei de sens. Și pixuri care merg enervant de prost. Văd oameni pentru care timpul nu are valoare decât în măsura în care se anunță zi de salariu. Se-mbracă frumos, se șpreiază, sunt nemulțumiți: "dacă au adus banii azi, până îi aranjează, până își beau cafeaua, eh, dacă îi dau pe la patru jumate".
"Ai văzut doctoru`? pe fișă, acolo, a tăiat ceva de la mine..."
"Ar fi trebuit să pună și ei un televizor". "Aici nu e nevoie de televizor: când o să umbli ținându-te de pereți... Toate-s droguri, în afară de alea galbene, verzi, roșii...".
"Injecții din alea violete... Știi cum te trezești? Vesel. Uiți, te ajută să uiți de necazuri. Uite, el, după vreo trei zile ținea slujbe. Avem un călugăr aici; îi lua patrafirul și sfințea masa și altele... mai râzi, mai o glumă... M-am plictisit, ce naiba fac?!"
Ascult Beethoven. Concertul nr. 1 pentru pian.
"Am băut șase cafele de azi dimineață."
"Þi-ai luat atâtea cărți... Acum ce mai apuci... Când o să umbli ca beat... nu-ți mai trebuie... Te supără, la un moment dat, și muzica."
Așteptarea medicației de seară nu-mi dă nici o senzație specială. Am aflat că trebuie să mă feresc de soare și de mare.
Oamenii, în jur, sunt frumoși. Se gândesc la clipele lor esențiale, cele frumoase sau marcante. Evenimentele vieții lor sunt prezentate drept motivații ale continuității. Unora le e mai greu să creadă într-o revenire completă. Dar am și un exemplu de optimism aproape patriarhal.
Am cunoscut-o pe doamna dr. M. Înainte de a afla, am știut că e ea. Acționează asupra vieții în replică. Respectiv, caută forme locale de adaptare, forme ce îi pot compensa tendința de a schimba, în mod radical reperele. Dovedește atributele unui om făcut pentru meseria sa. Degajă căldură, iar oamenii se liniștesc în preajma liniștii cuminți pe care o degajă.
Ascult Beethoven. Îmi face bine. Nu știu dacă sunt liniștit, dar muzica asta mă încălzește. Nu aștept nicio schimbare imediată. Sper numai să trec conștient experiența tratamentului. Faptul că voi fi nevoit să dorm mai mult decât de obicei nu mă înspăimântă mai mult decât faptul că nu știu cât de bine face injecții asistenta.


continuare...
Luni, 29 iulie

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!