poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4052 .



drumul ia tot
poezie [ ]
La mulți ani, Emil!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ioanan ]

2006-11-18  |     | 



știai că drumul ia tot. până la tine sunt orașe cu umbre de oameni din care tu îți compui liniștea. trec ferestrele cu acoperișuri și hornuri. trec zidurile. ai fi obosit dacă nu ți-ar fi teamă. te gândești că nu vei avea niciodată o casă cu un acoperiș de țiglă pe care să tropăie ploaia. nici o cameră cu un pat în care să te întorci.

brațele ei sunt șerpii memoriei.

un copil ți-a cerut un leu. unde o fi lumea copiilor din care se nasc mame și tați. unde suntem noi cu toate inocențele noastre. zidurile trec mai departe. curțile sunt împrejmuite cu garduri înalte. poate că acolo o fi iarba aceea multă pe care o pasc oile din nopțile tale prea lungi. copilul are vocea mai groasă ca vocea ta. mâna lui e mai aspră. sufletul lui e mai uitat ca al tău. îi dai ultimul leu. dacă ar vrea ar putea să-ți ia și paltonul. te strângi ușor. îți simți pielea dureroasă de milă. o simți devorându-te.

compartimentul e plin cu morții de mâine. parcă niciodată nu ai văzut atât de bine. întunericul soarbe tunel după tunel cu un vuiet ciudat.

ai rămas chircit în vagonul nr.1. gările sunt pline de orbi. foarte grăbiți ei renunță la brațe. renunță la mersul lucrurilor. orbii înghit peroanele cu toate așteptările tale. și asta te înspăimântă. știu.

se anunță câteva amânări. dar nimeni nu știe că timpul s-a aruncat undeva pe drum între șine. nimeni nu știe că tu ai văzut cum lumea se termină la capăt de linie. cum nimeni nu pleacă și nimeni nu mai vine. niciodată.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!