poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3818 .



Suferinta
poezie [ ]
pentru toti

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Emundin ]

2002-10-20  |     | 



Suferina ? Oare multa lume stie ce inseamna aia suferina ? Ei bine nu ... nu toata lumea a trecut prin suferinta ca sa cunoasca ce e aia .. Am cunoscut durerea multor oameni direct din vorbele lor . Toata lumea pe care o cunosc destul de bine au suferit . O fata mi-a impartasit suferinta ei ..si am ramas inmarmurit . Cata suferinta poate exista in sufletul unui om .. Oare de ce exista suferinta ? Eu zic ca face parte din viata noastra , numai ca multi dintre noi o ignora cu totalitate . Daca as putea sa o ignor si eu ar fi foarte bine , dar nu se poate . Suferinta este o tema pe care am putea vb cu totii fara sa ne oprim este un subiect care ne trezelete multora dintre noi tristete . As dori mai intai sa va povestesc voua care este suferinta mea . Puteti sa o luati ca pe o confesiune a mea ..un om de undeva din bucurestiul asta mare .
Toatul a inceput la Iasi unde dupa o noapte mondena , petrecuta undeva la RomanianFashion Week , printre toti acei oameni ma aflam eu cu o fata ; Madalina , o fata de numai 17 ani , un copil care nu cunoastea adevarata viata , si nimic despre adevarata lume care o inconjoara . Am petrecut de minune , dar dupa aia urma sa vina adevaratul calvar al noptii . Am ajuns la hotel unde , i-am dat un lantisor drept amintire a acelei seri minunate petrecute . Am aflat cu stupoare ca si-a uitat poseta cu legitimatia de care avea nevoie urgent in ziua urmatoare . Am vrut sa merg si eu cu ea , dar trebuia sa ajung la cabinetul directorului de productie al festivalului sa aranjam festivalul de a doua zi . A mers singura si-a luat poseta si atat...........................A doua dimineata am primit un telefon care-mi spunea :
"Nu se poate fata mea !!!!!!!!!!!" Cred ca e de ajuns numai acest lucru ca sa-mi cada cerul in cap. Madalina a fost injunghiata de niste tigani pentru suma de numai 300.000 lei , suma cu care nu poti face nimic in zilele noastre ."Ma plimb pe strada Roma , calc usor covorul moale de frunze rosi - ruginii cu teama de a nu deranja nici o fiinta care poate fi ascunsa undeva sub acele frunze . Ma gandesc la viata in general ....Oare D-zeu stie cate suflete a distrus ? Oare cu ce a gresit acea fata in viaia ei? Imi aduc aminte de ochii ei blajini si plini de viata , de fetizoara ei angelica si de trupul ei de sirena ... Nu a fost cinstit !!!!! Nu nu a fost , de ce tocami ea? Aceste intrebari sunt in zadar mi-am dat seama mai tarziu . Dar un lucru este cert Nu o sa mai am incredere in Dumnezeu de acum in colo . Acest joc al vietii este necinstit . " ( citat din jurnal) Nu am fost la inmormantare cred ca era sfasietor pentru mine . O fata care a intrat in viata mea asa de usor si a plecat dupa numai doua saptamani . Este incredibil cum un om poate sa-ti schimbe asa de repede firul vietii . Nu mai am incredere in Romania , in securitatea propriei persoane de care se tot vb si nici in Drepturile noastre . Aceasta este doar o mica parte din suferinta mea ... au mai urmat si altele . Mi-am dat seama ca nu sunt singurul care sufera in aceasta lume si poate chiat din acest univers . Imi pare rau de suferinta tuturora din aceasta lume . Am ajuns a ma gandesc la cat de mare poate fi suferinta ? Oare pana la moarte ? Cred ca da si nu voi inceta sa cred acest lucru . O asta fata a intret in viata mea in acest moment , dar mi-e tare frica sa continuu aceasta relatie . Oare de ce ? Mi-e frica sa nu se mai intample acest lucru . Mi-e frica sa nu mai sufat . Destulllllllllllllll Nu mai pot , nici nu mai vreau . Sunt saturat de atata plans , de atatatea lacrimi de sange , de atata razboi in sufletul meu . Am nevoie de o luninita care sa-mi lumineze sufletul , o luminita care sa poata sa-mi dea speranta in ceva mai bine .. Oare exista asa ceva ? Oare pot sa cred in ceva mai bine ? Cred ca da si imi voi lua inima in dinti si voi spera in mai bine .
Nicolaescu Dan Gabriel
" O zi cumplit de dureroasa " - Romanul unei zile

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!