poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3069 .



...poetului Dumitru Pricop
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DALIDA ]

2008-12-09  |     | 




Desmint copacii din sânii tăi de piatră și mersul gustând merii ciopliți în unda mâinii, mă frâng la asfințitul sub gura ta ambroză, umerii mei cuminți de păsări și tulburați de zeii.
Prin pașii tăi văzduhul se latră spre păcate rotind în pântec salbe de turle și flămând prin sete...cu-atât mai fraged vinul trupului-trup stors și despletit prin cete-frenetic prăbușit adorm îmbrățișat de erezii și frâng într-asfințit și taine corăbii de versete.
Mă zbat în plâng și sângerez în îngeri și mă zdrobesc de saltul ierbii, îmi desfrunzesc odaia de psalmii abisalii și te dezgrop de pulpe, te sălbăticesc de coapse mai amplu decât ulmii de germinez din lupii.
Nebun de crengi am spânzurat în scoici fiori de fruct, arcașii tainei, divina spaimă de-a mă-nfrupta din deslușita cină, din morile de vânt din sate-am smuls biserici, am biciuit cenușa semințelor de sâmburi, am înnecat în clopote chemările...din zările, bacarde și muscali, lăstari și vulturi, așa amurg de erezie în trupul tău hrănit de fluier-în vena strai amfibiu devorată-slujește Prometeu pe regele respirării gândului la tine fără trib...și stors cu frenezie.
În lut s-or coace merii,s-or desluși tâlharii legați cu straiu-ți de pe buze, s-or dezgoli prin mănăstiri de piatră munții cioplindu-l pe Manole și s-or sfinți în stigăt cocorii peste norii cu gustul tău de spadă desmint de liră dezbrăcată că-n rAna călugărul desculț de mistic și de ritual se mepris într-un Dumnezeu cu sânii tăi de piatră.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!