poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1302 .



***
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cory ]

2005-12-24  |     | 



joia, când avem sportul, discutăm despre materiile de examen sub paie în grajd. stăm cu fundul pe o ediție din Trafika. mi se pare că una din '95. ne holbăm ca niște imbecili unii la alții izoland astfel cuvintele bogate de cele sărace într-un soi de naștere prematură. pentru cursa de șoareci automată strângem cu toții bani într-o cutie de carton ce nu necesită atenție specială. ne scormonim cu grijă în pământul cleios o Americă o Canadă o Britlandă în care să ne bălacim picioarele, să ne înfruptăm din brioșele cu multă ciocolată la colțul unui avenue înțesat de asiatici grabiți, cu servietele doldora de acte și diagnoze la wallstreet. e frumos în mijlocul acestei zvârcoleli vitaliste. uraganele economice se țin scai. au o nerăbdare smintită de-a înainta. te ajuți de o furcă să te ridici.
îți sincronizezi toate aceste emoții târâtoare cu huruiala unui mixer de bucătarie. atunci auzi gelul din pixuri cum ți se scurge în buzunare. o ghilotină în tempo ¾ . nu renegi zgomotul. nu renegi ruptura. nu renegi scofâlceala iluziei. fii boșorogul de la câinărie. fii ofilitul de la turbărie. fii dovleacul ceremonios. măcar o băltoacă acoperită de lut. măcar cusătoreasă, tripartită, haimana. mămică te oftică.

din blana unei capre găsite moartă
ești hotărât să-ți croiești o nouă scriptură
pe vechiul loc de baștină.
esti poftit la o întrevedere sub zodii aliate
genul enviromental friendly attitude
stralucește aidoma cartonașelor ce se pun pe masă
în unele din restaurante
cu "'I'll be back".

și atunci o să te iei la șuturi cu mendelo-morganiștii, mă lumină umblătoare. în schimb, ce se vede, e fară perdea. luăm cu japca abatorul de mine. vânătoarea continuă. galeria se surpă sub picioarele mamei omida. interpelări. extensii. de păr caprin. nu-mi doresc o structură uriașă. sunt consumatorul de ipoteze. sunt consumatorul final. excelența sa, Jack, face gogoși în obraji. compromite albeața laptelui. o remodelează. o reconfigurează, surfiland, invers acelor de ceasornic, o singurătate frontală. jos de tot, întunericul galeriei. ascultați gongul spiralat, foarte decorativ. o să pichetați gurile de râu de o să vi se acrească icrele-n voi de atâta frumusețe oceanică. uscăciunea excesivă a aerului împiedică înmulțirea. capetele voastre se rostogolesc printre coralii de hartie igienică. tavanul galeriei vă apropie de ultimul raid din inelul focului.
jack inghite nisip.

familia de raci zburători se aventurează in larg.
cu excepția uneia, mai sceptice
asistăm de această data la des.facerea lunii pe floppy/
. 62.700 șanse la una. + tu nu ai decat colacul de salvare.


Liliacul stătea cu puiul în mână.
doar n-ai de gând să-l păstrezi? Doar n-ai.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!