poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1490 .



INTERVIU CU MAGGIE SAWKINS REALIZAT DE IULIA GROSU
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [caterina14 ]

2011-08-13  |     | 



Interviu realizat cu Maggie Sawkins de Iulia Grosu

www.maggiesawkins.com



Unde v-ați petrecut copilăria?

Într-o zonă importantă cu locuințe din apropierea orașului Portsmouth, Anglia.



Ce școli ați urmat?


În Leigh Park am urmat cursurile de la Riders Junior School și Liceul Broomfield. M-am întors să-mi termin studiile la vârsta de 30 de ani și mi-am completat studiile cu o licență Artă și Limba engleză la Universitatea din Chichester. Mai târziu am absolvit un masterat cu distincție în creative writing( Scriere Creativă).


Cu ce vă ocupați în prezent?


Predau elevilor cu dificultăți specifice de învățare la un colegiu de formare continuă în apropierea orașului Portsmouth.De asemenea, deschid, ateliere de creatie în comunitate și în stabilimentele de îngrijire a sănătății.
În prezent, sunt implicată în scrierea de proiecte cu oameni aflați în recuperare de la abuzul de substanțe și de dependență.



Publicații:

Charcot Pet (Flarestack Publishing 2003)
Femeia Zig Zag Two Ravens Press, 2007


Prima secțiune de la Femeia Zig Zag conține poezii despre
copilăria mea și cum am fost influențată de trecutul părinților mei. Titlul, “Cutiuța îi amintește copilăria ei”, este împrumutat de la poezia lui Vasko Popa, “ Cutiuța”.Poezii, scrise în ultimii treisprezece ani, sunt aranjate astfel încât să pară a spune povestea vieții mele - deși acest lucru nu a fost o intenție conștientă, atunci când le-am scris . Cele mai timpurii unul, “Into the Silence”,începe cu o amintire a mea, copil fiind în brațele tatălui meu.Ceva care mă îngrijorează este dificultatea de depărtare de greutatea din trecut - ceea ce Larkin a numit "raft de coastă." Am observat chiar și atunci când am am încercat să scriu poezii optimiste, un pic de întuneric reușește să se strecoare prin! Cred că poeziile sunt precum visele – ele știu mai multe decât tine.


Secțiunea de mijloc intitulată “Fluturele meu Mutant” are poezii despre fiica mea mai mare care a fost diagnosticată cu o boală mintală gravă în 2001. La data respectivă studiam pentru un masterat în Scriere Creativă și mi-a fost inutil de a încerca a scrie despre orice altceva. Ultima secțiune este un fel de "vine prin" cu teme de mișcare , de acceptare si de deschidere până la aspecte mai profunde.


Titlul colecției vine de la iluzionismul Fata Zig-Zag - un truc în care magicianul își imparte asistenta sa în trei, astfel încât mijlocul ei pare a fi mișcat într-o parte. Uneori, în viață trebuie să îți înlocuiești inima, cu scopul de a supraviețui. Scrisul te ajută pentru a da un sens între trecut și prezent - chiar dacă problema în sine este deranjantă, actul de creație este un rezultat pozitiv - arta vă permite să găsiți soluții ce nu pot fi găsite în viață.


Am scris prima mea poezie când am aveam nouă ani după ce am găsit o carte de poezii pentru copii de Robert Louis Stevenson
într-un pachet cu haine trimise de o mătușă din Denver ,dar fascinatia mea față de cuvinte, probabil, provine de la utilizarea părinților mei a unui limbaj colorat. Unul dintre idiomurile favorite ale mamei era , "Atunci când sărăcia vine la ușă, iubirea zboară pe fereastră." Obișnuiam să-mi imaginez sărăcia ca un om , înalt într-o haină lungă, și dragostea ca o inimă albă mică cu aripi- și totul se întâmpla în bucătăria noastră! Eu am folosit unele din aceste idiomuri în poemul meu “ Maimuțele de alamă”.


Când aveam șaisprezece ani cartea care mi- a zguduit lumea mea a fost “Crimă și pedeapsă” a lui Dostoievski. Am fost in capul lui Raskolnikov de la început până la sfârșit. Am fost, de asemenea, influențată de versurile cântecelor lui Bob Dylan si Leonard Cohen, scriitori străini cum ar fi Tolstoi și Herman Hesse, și poeți precum Emily Dickinson și William Blake. Sunt atrasă de scriitori care folosesc limba subevaluată pentru a scrie despre teme metafizice, psihologice, existențialiste,. Poetul de care am fost cel mai mult atrasă în ultimii zece ani sau cam așa ceva este Selima Hill. Îmi place indiciul umorului care mocnește, în cele mai multe dintre colecțiile ei.


Planuri pentru viitor:


Adun încet materiale pentru o a doua colecție de poezie și proză.Titlul în lucru "Șoarecele Sălbatic" este numit după o plimbare la bâlci pe malul mării în orașul meu natal Southsea.
Sper să primesc fonduri pentru a-mi permite să lucrez ca un scriitor rezident la un centru de reabilitare de droguri în Portsmouth anul viitor.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!