poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 973 .



liber
poezie [ ]
liber

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coffee ]

2009-10-29  |     | 



liber

sunt unii care uneori au probat pistolul pe un scriitor ca marin preda.
sunt alții care au probat pușca pe alt personaj celebru.
mai sunt și alții care au testat mitraliera pe oameni la revoluția din 1989.
este și alt adevăr, că oamenilor nu le plăcea vestea că marin preda a fost împușcat oar pentru că era scriitor, și că atunci când se vorbea de el nu se știa dovada că este însurat, că are copii, cassă, bani, succes.
așa că oamenii au decis să dezarmeze instituțiile care aveau arme de foc.
unii din acele instituții poate nu cunoșteau regimul armelor și munițiilor, le-au dat oamenilor care nu aveau pregătire cu arme de foc, și mai mult de atât, le-au dat și muniție, și poate nu știau ce este nici aceasta din urmă.
fiecărui scriitor sau scriitoare fostul și poate și următoarele conduceri le-au găsit vină nevinovată, le-au dat interdicții de a avea ceea ce în mod normal au alți oameni, adică familie, servici, bani, casă, proprietăți personale.
din așa zisa revoluție 1989, unii cunoscători ai regimului armelor și miuniției au spus fălos la tv că alții sunt teroriști.
a privit cineva ce fețe carbonizate dar cu vârsta sub 18 ani aveau cei arătați carbonizați?
este poate mincuiună că unii erau teroriști, poate că era copii ajunși cu arme de foc în mână sau împrejur, mai ales că din instituțiile care aveau arme de foc și muniție s-a dat oamenilor așa ceva.
și din cei ce au scris și publicat, de ce spun că au familie și pensie oar cei ce au ajuns la pensie în uniunea scriitorilor?
de ce nu au la fel și cei înainte de pensie?
de ce pentru unele și altele au fost acuzați, băgați la pușcărie scriitorii care puteau vizita pușcăriile pentru a scrie și despre acest subiect, în loc să fie închiși ani degeaba?
pentru cei care supără scriitorimea pentru că citește sau nu, pentru că scrie sau nu, pentru că publică sau nu, sunt poate oameni care fac abuz de funcție sau au făcut abuz de funcție ca să se dezvinovățească pentru faptele făcute de dânșii sau dânsele.
pentru cei care mi-au adus critică oral, că nu am publicat, răspund că am posibilitatea să public pe net, și nu are nimeni răspundere pentru că nu a format scriitori care să pubilce, o variantă mai repede de a publica este ziarul, se știe însă că se așteaptă și uneori nu se reușește să se publice la ziar sau al editură.
ăsta este sistemul care a supărat scriitorimea, incapabil să formeze scriitorime.
și altor scriitori li sa reproșat că nu pot una sau alta, să se însoare sau să se mărite, să aibă servici și bani, mașină, și așa mai departe, asta pentru că și în libertate uneori li s-a interzis.
era mai bine să publice cei din sistemul care supăra scriitorimea pentru că și ei și ele sunt cunoscători de teorie literară, și poate ar fi fost mai bine așa, fără aruncatul pisicii în curtea altuia.
în liceu, profesoara de limbă română, ne spunea cum fosta securitate, l-a împușcat pe marin preda după ce a publicat un roman.
cei care au făcut evenimentele mai puțin frumoase scrise de scriitori, nu au scuze, mai ales că au făcut abuz de funcție, ei înșiși altădată oameni de nimic, deșteptați poate tocmai de literele scriitorilor pe care îi citeau.
iar cu privire la sunetul de mitralieră și revoluția din 1989, cei care au arătat imagini la tv, au arătat de fapt, abuzul împotriva minorilor, plasarea armelor de foc în preajma acestora.
până nu mi se mai reproșează ca scriitor pe net ce sunt, că nu m-am însurat, sau că nu am publicat la o editură care are pretenția normală de a publica dar prin concurs pentru debutanți, aștept să se deștepte repede cei și cele din sistemul care supăr pe scriitori și scriitoare.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!